Obilo dogodkov in aktivnosti Likovnega društva Mengeš v juniju

0
1493

Konec   maja je v Trdinovem hramu v Mengšu stene zapolnila s slikami dolgoletna članica društva Dari Korošec. Devet likovnih del različnih motivov  bo na ogled gostom najmanj mesec dni.

Tudi letos so »Paletke«, članice društva sodelovale na tradicionalni Golažijadi 2.6.2018, ki jo organizira RUP Mengeš.  Druženje je bilo zelo prijetno, golaži pa dišeči in okusni.

Športno društvo Sela pri Kamniku je 2.6.2018 organiziralo mednarodni ex tempore, enodnevno slikarsko druženje, katerega sta se udeležila člana Špela Magister in Aleš Koman.

Tradicionalne delavnice v gradu Jable Turističnega društva Kanja iz Trzina 3.6.2018 se je tudi letos udeležilo osem  članic društva, ki so ustvarjale v senci grajskega paviljona v zavetju dreves.

V počastitev 1. Svetovnega dneva čebel je član društva  Lojze Burja postavil v mestni kavarni Mesing bar razstavo likovnih del in fotografij, V prvem prostoru so na ogled tri likovna dela cvetja v mešani tehniki, drugi prostor pa krasi sedem fotografij čebel.

  1. »SREČANJE NA VASI« – Na vrtu Jurčkove kmetije, kot se reče po domače na kmetiji Bernarde in Antona Skoka, se je v soboto 9.6.2018 od 10. ure dalje dogajalo…

Desetič smo se že srečali likovniki Likovnega društva Mengeš na njuni kmetiji. Ob tej priliki so bila  razstavljena tudi dela, ki smo jih člani Likovnega društva Mengeš ustvarili na prejšnjih srečanjih in podarili družini Skok. V zavetju sadnih dreves v sadovnjaku so nastajala nova likovna dela, nekateri so vadili tehniko pastela, drugi akrilno tehniko. Sodelovalo je 13 članov. Deseto  jubilejno srečanje smo primerno proslavili, gostiteljema podarili kar nekaj ustvarjenih del, razveselila sta  se podarjenih   starih okenskih kril z motivi  iz kmečkega življenja.

V ponedeljek 11.6.2018 smo  začeli s performansom  ob zaprtju razstave STOL v Galeriji Bala v Kranju. V starem mestnem jedru smo na ulici postavili konstrukcijo stola z našimi likovnimi deli, poleg pa stole in simbolično prikazali njihov pomen. Zanimiva izkušnja za nas, kakor tudi za mimoidoče. To je bila že druga uspešna razstava v tej galeriji, kamor nas povabi JSKD IO Kranj.

KUD likovna sekcija Polzela je 2.6.2018 organizirala  2. Ex tempore »Kulturna dediščina in Ivan Cankar« in hkrati praznovala tudi 30 –letnico delovanja. Sodelovala je  le Leonida Goropevšek, saj je bilo prav ta dan povsod polno dogodkov, ki so se jih člani društva udeležili.  Odprtje razstave v arkadah dvorca Novi Klošter je bilo 15.6.2018, prireditve se je udeležilo  šest članic društva.

V čakalnici zobozdravstva Mojce KOŽELJ in zobne ordinacije Jake JELAČINA, Zadobrovška cesta 18a, Ljubljana, razstavlja 7 likovnih del Irena Gorenc. To je njena  10. samostojna likovna razstava z  naslovom  »UTRINKI OD TU IN TAM«, postavljena bo do sredine septembra.

SPREHOD OB PŠATI – galerije na prostem v Staretovem drevoredu v Športnem parku Mengeš so se poleg članov društva udeležili gostje iz Cerkelj na Gorenjskem, Kisovca, Polzele in iz Trbovelj. 18 likovnikov je razstavilo na 22 stojalih  95 slik in 3 kipe. Prireditev je bila dobro obiskana, vreme je bilo lepo, spodbudno pa je, da si je galerijo ogledalo kar veliko mladih in otrok.

Besedilo  in fotografije: Binca Lomšek

Oglasno sporočilo