Zgodovinski dan v Radomljah

0
2991
Radomeljski Športni park je prvič v zgodovini gostil tekmo Prve lige Telekom Slovenije, Radomljani pa so gostili ekipo Celja. 1300 gledalcev je pripravilo odlično vzdušje, z navijanjem pa so prednjačili domači navijači Mlinarji. Tekmo je v 33. minuti z edinim golom na tekmi odločil Matej Podlogar.

Tekma je imela poleg zgodovinskega tudi dobrodelen značaj, zbiralo se je sredstva za Matica Keržana, navijača Radomelj, ki je v prometni nesreči izgubil nogo. Pred tekmo so program obogatili tudi gosti Pihalne godbe Domžale, nekaj besed pa sta spregovorila tudi župan občine Domžale Toni Dragar in predsednik radomeljskega kluba Matjaž Marinšek.

Samo tekmo so bolje začeli gostje, ki so si pripravili nekaj zaključnih strelov, a so bili Cvijanović, Volaš in Pungaršek nenatančni. Edini gol na tekmi je padel po dobre pol ure igre, ko je najprej Barukčič v kazenskem prostoru izbil žogo Volašu, nato pa jo je Podlogar z močnim strelom pod prečko poslal za hrbet Ivačiča. Slednji se je izkazal tri minute kasneje, ko je ravno Podlogarju ubranil strel iz bližine, že v naslednji minuti pa je bil zopet na preizkušnji ob strelu Požeg Vancaša, žogo pa je odbil v kot.

V drugem polčasu so Radomljani v napadu zaigrali bolj odločno, poskus rezervista Krcića je vratar Rozman ujel. Domači so bili bolj nevarni v nadaljevanju, a jim čvrsta obramba gostov ni dopustila zaključnih strelov. Kmalu pa bi se lahko med strelce vpisal tudi Volaš, ki je v 72. minuti z nekaj metrov žogo poslal v prečko. Celjani so nato prišli še do dveh priložnosti, a sta bila atraktivni poskus Lupete s škarjicami in Cvekov strel iz razdalje premalo natančna.

Prva zares domača tekma Radomljanov se torej ni izšla po željah domačih navijačev, a je bil bolj kot rezultat pomemben namen tekme. Za Matica se je zbralo lepo število denarnih sredstev, s katerimi mu bo nekoliko olajšan nakup proteze. V nogometnem klubu Radomlje se želimo zahvaliti vsem, ki ste prispevali sredstva za Matica, tako gledalcem kot tudi nogometnemu klubu Celje, ŽNK Radomlje in Pihalni godbi Domžale.

32. krog Prve lige Telekom Slovenije

Kalcer Radomlje – Celje 0-1 (0-1)

Gledalcev: 1300
Strelec: Podlogar 33.
Opominjana: Barukčič; Vidmajer.
Sodniki: Dragoslav Perić (glavni sodnik), Primož Perger, Žiga Šumer (pomočnika), Nejc Kajtazović (četrti sodnik).
Delegat: Jože Tomšič.

Kalcer Radomlje: Ivačič, Primc, Jakovljević, Karamatić, Ejup, Barukčič (K), Kovjenić (Vasilj 67.), Janković (Krcić 54.), Nunić, Cerar, Jugovar (Gajić 46.). Na klopi: Kruljac, Marinšek, Rokavec, Balić. Trener: Adnan Zildžović.
Celje: Rozman, Travner (K), Vidmajer, Džinić, Volaš, Cvek, Brecl, Cvijanović, Požeg Vancaš (Lupeta 62.), Pungaršek (Pišek 67.), Podlogar (Hadžić 79.). Na klopi: Jurhar, Barišić, Koshman, Rahmanović. Trener: Igor Jovičević.

A.S.
Foto: Rok Zore

Oglasno sporočilo