Lokalni obračun Kamničanom; Calcitovke do prvih treh točk

0
2604

Odbojkarji Calcit Volleyballa so v četrtem krogu 1. DOL za moške v lokalnem derbiju s 3:0 (23, 19, 18) premagali kranjski Triglav. To je njihova že tretja letošnja zmaga, imajo pa tudi tekmo manj, v prihodnjem krogu, v soboto, 29. oktobra jih v dvorani Tivoli čaka še tekma z ACH Volleyjem.

Calcit Volleyball – Triglav Kranj 3:0 (23, 19, 18)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 300, sodnika: Valentar (Ravne na Koroškem) in Milojević (Ljubljana).

Calcit Volleyball: Štalekar 8, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 2, Ratek, Okroglič 1, Vidmar 7, Brulec 6, Lakner, Kotnik 10, Štembergar Zupan 18, Videčnik 1, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.
Triglav Kranj: Toman – libero, Lužovec 1, Tučen 5, Bregant 12, Planinc 8, Beravs, Bežek – libero, Mali, Jenko 5, M. Kök, A. Kök 1, Rezar. Trener: Sašo Rop.

V prejšnjem krogu so Kamničani šele po hudem boju slavili v Hočah, Kranjčani pa so se iz Kanala vrnili s polnim izkupičkom. Zaradi tekme več so bili varovanci Saše Ropa za točko pred domačimi odbojkarji, ki bodo zaostalo tekmo drugega kroga igrali šele 9. novembra. Tokrat so se novih treh točk veselili kamniški odbojkarji, ki so bili z izjemo končnice uvodnega niza ves čas boljši nasprotnik.

Prvi niz se je začel po željah domače ekipe, ki je z odlično igro v bloku prišla do kar šestih točk prednosti (10:4). Ko je z blokom napad gostov zaustavil še Andrej Štembergar Zupan, so ob drugem tehničnem odmoru vodili že s 16:9. Tudi po uspešnem napadu Domna Kotnika so še imeli sedem točk prednosti (20:13), vendar je razpoloženi Jan Planinc, ki je tri sezone igral tudi za Calcit Volleyball, Kranjčane vrnil v igro. Pred vstopom v končnico so gostje zaostajali le še za točko (20:21), vendar so se Kamničani le zbrali, dosegli dve zaporedni točki, Štembergar Zupan pa je v napeti končnici izkoristil tretjo zaključno žogo.

Tudi drugi niz so nekoliko bolje začeli kamniški odbojkarji, ki so po dveh lastnih napakah gostov povedli s 7:4, nato pa s točko Jana Brulca na prvi tehnični odmor odšli s točko prednosti. Na servis Jureta Jenka so z blokom Planinca Kranjčani pobegnili za dve točki (11:9), vendar je bilo to njihovo zadnje vodstvo v uvodnem nizu. Po kar dveh zaporednih blokih, uspešna sta bila Štembergar Zupan in Kotnik, slednji je bil nato uspešen še v napadu, so Kamničani prišli do treh točk prednosti (14:11), kar jim še ni zagotavljajo mirnega nadaljevanja niza. Ko je bil v napadu uspešen Uroš Tučen za izid 19:21, je vse kazalo na ponovitev prvega niza, ki je bil odločen šele v razburljivi končnici, toda Štembergar Zupan je bil v napadu nezaustavljiv, z asom pa je niz končal Jure Okroglič, letošnja okrepitev kamniške ekipe.

Z dobro igro so Kamničani nadaljevali tudi v tretjem nizu, prevladovali so predvsem v napadu, kjer so bil veliko bolj učinkoviti od gostov, ki so do prvega tehničnega odmora še držali korak z njimi, ob drugem so zaostajali že za pet. Tokrat kalcitovci niso več dovolili priključka, z zbrano igro so zanesljivo prišli do tretje letošnje zmage in se še bolj učvrstili pri vrhu prvenstvene lestvice. Zmago je z dvema zaporednima točkama potrdil razigrani Štembergar Zupan.

Izjavi po tekmi:
Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa:
»Z izjemo prvega niza, ko smo v končnici dovolili nasprotniku, ki je bil praktično že premagan, da se je vrnil v igro, sem zadovoljen, kako smo igrali. V nadaljevanju sezone bomo morali predvsem delati na tem, da bo teh nihanj čim manj. Veseli me, da se počasi vrača tudi Jure Okroglič, tako da bomo imeli na voljo še več menjav.«

Sašo Rop, trener Triglav Kranja:
»Skoraj se je ponovila zgodba iz Novega mesta, ko smo v uvodu v sezono izgubili s Krko. Preprosto je bilo v ekipi premalo samozavesti, bili smo premalo agresivni in odločni, tako da so Kamničani z le povprečno igro prišli do zaslužene zmage.«

calcittriglav04

_____________________________________________________________________

Calcitovke do prvih treh točk

Odbojkarice Calcit Volleyballa so v tretjem krogu 1. DOL odigrale svojo prvo letošnjo tekmo v domačem prvenstvu in s 3:0 (7, 11, 19) premagale do zdaj vodilno Savinjsko Šempeter-Alianso. Aktualne državne prvakinje bodo v prihodnjem krogu gostovale pri ekipi VOLLEYBALLjubljana, tekma bo v soboto, 29. oktobra, na Galjevici, že med tednom, v sredo, 26. oktobra pa jih čaka še zaostala tekma drugega kroga v Kopru.

 Calcit Volleyball – Sp. Savinjska-Aliansa 3:0 (7, 11, 19)

Ljubljana – Dvorana Tivoli, gledalcev 50, sodnika: Markelj (Bled) in Klinar (Žirovnica).

Calcit Volleyball: Grudina 9, Božič, Mihevc 5, Blažič 1, Pahor – libero, Igličar 5, Kostić 17, Lipicer Samec 9, Jerala – libero, Turk, Koleva 8, Van de Vyver 2. Trener: Alessandro Beltrami.
Spodnja Savinjska-Aliansa: Jakob – libero, Rifelj Škerl, Mazej – libero, Forštnarič 1, Pene 7, Sopčič, Hren 2, Žnidar 5, Ovčar, Lenart, Udrih 4, Napotnik, Pavlič 4. Trener: Beno Božič.

Aktualne državne prvakinje so zaradi prvega turnirja v srednjeevropski ligi obe svoji uvodni tekmi v domače prvenstvo preložili, tako da je bil nocojšnji dvoboj s Spodnjo Savinjsko-Alianso njihov prvi letošnji v 1. DOL. V gosteh so imele trenutno vodilno ekipo prvenstva, za katero v letošnji sezoni igra tudi nekdanja kalcitovka Maja Forštnarič. Šempetranke so bile proti razpoloženim domačinkam brez pravih možnosti, ravnotežje so vzpostavile šele v tretjem nizu, tako da so se morale sprijazniti s prvim letošnjim porazom.

Varovanke Alessandra Beltramija so v tekmo vstopile z vso resnostjo, gostje pa kot da so se nekoliko ustrašile domače ekipe, ki je na servis Katje Mihevc in uspešnem napadu Olivere Kostić povedla z 10:1. Z novo serijo točk so z asom Kostićeve kalcitovke pobegnile že za trinajst točk (15:2), gostujoči trener Beno Božič, ki je bil nemočen, pa je izkoristil že oba polminutna odmora. Tudi do konca niza domače odbojkarice niso popuščale, še naprej so igrale zavzeto, Šempetrankam pa nikakor ni uspelo prebiti domačega bloka. Z asom je niz končala Mihevčeva.

Tudi drugi niz se je začel v premoči domačink, ki so z asom Mihevčeve, že četrtim na tekmi, povedle s 7:0. Zahvaljujoč lastnim napakam Ljubljančank, so Šempetranke le nekoliko lažje zadihale, a se jim na manj kot na pet točk ni uspelo približati. Ob boljšem servisu so bile državne prvakinje učinkovite tudi v napadu, po napaki Anastazije Žnidar pa se slavile tudi v drugem nizu.

Šele v tretjem je do tega kroga vodilna ekipa državnega prvenstva prikazala boljšo igro, popravile so svoj sprejem, v napadu je bila bolj učinkovita Mojca Pene. Šempetranke so povedle s 3:1, vodile so tudi še s 6:5. Z blokom Ilke van de Vyver so domačinke prišle do prve občutnejše prednosti v tretjem nizu (15:11), vendar se gostje še niso predale. Z blokom Anastazije Žnidar so se še zadnjič približale na točko zaostanka (14:15), na servis mlade Pie Blažič, novinke v vrstah Calcit Volleyballa, so kalcitovke dosegle kar sedem točk zaporedoma ter s tem dokončno zlomile odpor gostij.

vandevyver

 Izjavi po tekmi

Alessandro Beltrami, trener Calcit Volleyballa:
»Zadovoljen sem s pristopom igralk, ki so tekmi pristopile z vso resnostjo. Dosegli smo nekaj lepih točk, ves čas pritiskali s servisom, bili nevarni z vseh položajev. S trenutno pripravljenostjo sem zadovoljen, za zdaj smo naredili dober posel, vse to pa je priprava za kvalifikacijski tekmi lige prvakov z Modeno.«

Beno Božič, trener Spodnja Savinjska-Aliansa:
»Razlika v kakovosti je bila očitna. Šele v tretjem nizu smo začeli bolje servirati, v prvih dveh smo še tiste redke servise poslali izven igrišča ali v mrežo,” pa je tekmo videl Božič, ki vodi ekipo Spodnje Savinjske-Alianse.

Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec
Oglasno sporočilo