Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 11. 6. do 17. 6. 2018

0
2502
Foto: STA

11. 6. 2018
– VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V ŠKOCJANU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v hišo v Škocjanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec skozi terasna vrata, na vzvod, vlomil v stanovanjsko hišo, ter iz notranjosti le te odtujil gotovino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 5.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 6. 2018
– TATVINA TORBICE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini torbice v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz otroškega vozička odtujil previjalno torbo znamke Stokke, sive barve, z vsebino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13. 6. 2018
– TATVINA DENARNICE Z VSEBINO V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice z vsebino v trgovini v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v trgovini, iz vozička, odtujil žensko denarnico z vsebino. Z navedenim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 350 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 6. 2018
– TATVINA GORIVA IN DELA DELOVNEGA STROJA V KRAŠNJI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni, da je neznani storilec na gradbišču v Krašnji z delovnega stroja »bagra« odtujil pnevmatsko kladivo, z rezervoarja tovornega vozila, ki je bilo parkirano ob bagru pa si je prilastil še okoli 200 litrov dieselskega goriva. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 7.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 6. 2018
– TATVINA KOLESA V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z dvorišča stanovanjske hiše odtujil tam parkirano, nezaklenjeno, gorsko kolo znamke Cult. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 6. 2018
– ROP NA POČIVALIŠČU BENCINSKEGA SERVISA V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o ropu na počivališču bencinskega servisa v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je na počivališču bencinskega servisa do tam parkiranega tovornega vozila v katerem se je nahajal oškodovanec – tuji državljan pristopil neznani storilec, pri čemer je oškodovanec odprl vrata tovornega vozila, neznanec pa ga je s sprejem poškropil v obraz. V času nezmožnosti ukrepanja oškodovanca je neznani storilec izza voznikovega sedeža tovornega vozila vzel torbico z vsebino in z njo zbežal stran. Med begom je neznani storilec iz torbice vzel denarnico z denarjem, torbico pa odvrgel. V nadaljevanju je oškodovanec torbico našel. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 6. 2018
– VLOM V VRTNI LOPI V RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v vrtni lopi v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem zlomil ključavnico obešanko na lesenih vratih vrtne lope in iz notranjosti odtujil dve motorni kosilnici. Nadalje je neznani storilec z neznanim primernim orodjem zlomil ključavnico obešanko na lesenih vratih druge vrtne lope in iz notranjosti odtujil motorno kosilnico na nitko in motokultivator
– prekopalnik. Z opisanima dejanjema je neznani storilec lastnika in lastnico oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 6. 2018
– PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE NA KOLIČEVEM
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na Količevem. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega vključevanja v cestni promet trčil z voznikom osebnega avtomobila, kateri se je v prometni nesreči telesno poškodoval in je bil s kraja z reševalnim vozilom odpeljan na UB KC v Ljubljano. Povzročitelju prometne nesreče so policisti zaradi kršitve določil Zakona o pravilih
cestnega prometa izdali plačilni nalog.

16. 6. 2018
– PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE V DOBU, VOŽNJA OSEBNEGA AVTOMOBILA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Dobu. Ugotovljeno je bilo, da je voznik neregistriranega osebnega avtomobila, na katerem ni imel nameščenih reg. tablic, zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v osebni avtomobil voznice. V postopku s povzročiteljem prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je le ta svoj neregistriran osebni avtomobil vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,63 mg/l). Povzročitelju prometne nesreče je bil njegov osebni avtomobil na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa zasežen in s pogodbeno avtovleko odpeljan v hrambo. Policisti bodo zoper povzročitelja prometne nesreče zaradi kršitev cestno prometnih predpisov podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

17. 6. 2018
– TATVINA DENARNICE Z VSEBINO IZ ODKLENJENEGA OSEBNEGA AVTOMOBILA V PRELOGU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice z vsebino iz odklenjenega osebnega avtomobila v Prelogu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkiranega, odklenjenega, osebnega avtomobila odtujil denarnico z vsebino in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd) še posebej v času poletnih dopustov. Med dopustom je naša hiša ali stanovanje bolj mamljiva za nepridiprave saj
imajo storilci na voljo več časa, da opravijo svoje delo. Zato je najboljše zavarovanje ustvarjanje vtisa, da nismo odsotni.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo