V uvodnem kvalifikacijskem krogu za evropsko ligo se bodo domžalski nogometaši pomerili z ekipo Širokega Brijega

0
1641

Ples kroglic je odločil! V uvodnem kvalifikacijskem krogu za evropsko ligo se bodo domžalski nogometaši pomerili z ekipo Širokega Brijega, ki prihaja iz Bosne in Hercegovine. Prva tekma letošnje evropske zgodbe bo na sporedu v četrtek, 12. julija, povratna bo v Domžalah odigrana teden dni kasneje. V Nyonu so bili prav tako izžrebani tudi pari drugega kvalifikacijskega kroga, v katerem se bodo domžalski nogometaši, če jim uspe premagati Široki, pomerili z rusko ekipo FC UFA.

“Uvrstitev v evropsko tekmovanje že sama po sebi potrjuje kakovost vsake ekipe udeleženke. Nedvomno nas čaka zelo močan tekmec, čigar cilj je enak kot naš. Oboji bomo v prvi krog krenili z željo po napredovanju, tako da se obetata dve izredno zahtevni tekmi. Široki je klub, ki že vrsto let spada med najboljše ekipe v Bosni in Hercegovini in premore zelo kakovostno zasedbo. Imamo dovolj časa, da slednjo spoznamo do potankosti, hkrati pa so pred nami še trije naporni tedni priprav, v katerih bomo naredili vse, da bi evropsko tekmovanje pričakali v polni tekmovalni formi,“ je po žrebu dejal trener Simon Rožman, ki bo svoje moštvo danes preizkusil na prvi prijateljski tekmi v tem pripravljalnem obdobju. Nasprotnik rumenih bo makedonski Vardar, ki bo eden izmed šestih tekmecev na prijateljskih obračunih pred začetkom sezone.

Da je pred domžalskim moštvom zahtevna naloga, dodaja tudi branilec Matija Širok: “Z današnjim žrebom, ki nam je namenil Široki, se tudi uradno začenja letošnja evropska zgodba, ki se je že močno veselimo. Jasno je, da se bomo pomerili z izredno dobrim nasprotnikom, ki je še posebej nevaren na domačem terenu, kjer igra pred bučnimi navijači. Odločale bodo malenkosti, obe tekmi bosta verjetno zelo tesni, a sem prepričan, da imamo ustrezno kakovost za izpolnitev našega cilja.”

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo