Ambrož triatlon Kamnik 2018 uspel

0
4113

Ambrož triatlon Kamnik 2018 ali triatlon z razgledom (na kamniške planine) je tudi tokrat postregel z imenitnimi boji na triatlonskem bojišču – vodi in cestišču.
V odsotnosti zmagovalcev prejšnjih let – Matevža Planka in Tjaše Vrtačič, so pri moških dominantno vlogo odigrali trije domači matadorji, člani Triatlonskega kluba Trisport Kamnik. Na nogah najhitrejšega plavalca Mateja Dečmana iz Ribnice so se prebili do kolesarskega dela, kjer so se na štirikratnem selektivnem klancu v Mekinjah kmalu oddaljili od vseh zasledovalcev in skupaj prišli na zadnjo menjavo. Tam je v prvem kilometru v vodstvo prešel najstarejši, Klemen Bojanc in suvereno povečeval razliko pred Janom Škrjancem in tretjim Domnom Obrezo do cilja. Pri ženskah sta iz vode skupaj prišli Nina Mandl (TK Multisport Krško) in Neža Pogačar (TK Utrip). Nina je suvereno obdržala prednost, na drugo mesto pa se je prebila Ana Seliškar (TK Novo mesto) in na tretjo izrinila Nežo Pogačar.
Na Ambrož triatlonu so cicibani prišli na svoj račun na edinem triatlonu v Slovenji in preko trideset se jih je pomerilo na 50 m plavanja, 2 km kolesarjenja in 400 m teka.
Mladinci in rekreativci pa so preizkusili svoje moči na 300 m – 10 km in 2,5 km dolgi tekmi.
Optimalno vreme, odlični pogoji in brezhibna organizacija TK Trisport Kamnik so že povabilo na obisk Triglav triatlona Bled, v soboto 1.9.2018.

Miro Kregar

Klemen Bojanc

Oglasno sporočilo