Karate-Do spirit-duh; Woriken, Butenbach, Belgija 2018

0
2078

Preko 400 Karate-Do mojstrov, takšen je bil tudi limit možnosti prijav, se je potilo ob vodstvu legendarnih japonskih mojstrov Shotokan Karateja, ki so pred petdesetimi in več leti, prišli v Evropo in začeli deliti svoje znanje in izkušnje z ljudmi, ki spoštujejo umetnost borilstva, reda, vzdržljivosti in discipline.

6. – 8. julija, so belgijski karateisti na čelu z mojstrom Sensei Stephane Castrique 6.Dan, pripravili in v času tradicionalnega, mednarodnega, poletnega Karate-Do seminarja, tudi uspešno izpeljali 3. SKIEF seminar, (1. Slovenija, 2. Portugalska), ki sta ga skupaj z evropskimi kolegi, Shiro Asano 9.Dan Hanshi, Masaru Miura 9.Dan Hanshi, Akiro Nagai 9.Dan Hanshi, Rikuta Koga 9.Dan Hanshi, izpeljala svetovna inštruktorja iz japonskega centralnega Doja, Kancho Nobuaki Kanazawa 8.Dan in Shuseki Shihan Manabu Murakami 8.Dan SKIWF glavni inštruktor.

V nedeljo, ob koncu seminarja, so bili vsi v belih kimonah srečni. Zdržali so. Voda, ki je kapljala izpod premočenih oblačil je bila kot duh, ki jih je gnal vse tri dni in jim dvigoval moč, ki jo lahko doživijo le s čistim borbenim srcem, med prijatelji. Zadnji kiai! na treningu, je bilo slišati prav slastno. Karate-Do spirit.

Slovenski mojstri, ki so se uspešno udeležili treningov in srečanja z evropskimi prijatelji, so bili: dr. Sašo Tonejc, Maja, Olga, Mateja Breznik, Irina Mlinarič, Ivan Čerič, Darjan Rošker, Lovrenc Kokalj.

Zenmedia

Oglasno sporočilo