Kronika Policijske postaje Kamnik (od 13.2. do 19.2.2023)

0
402

13.2.2023
REALIZIRANA PRIVEDBA
Policisti so na podlagi Okrožnega sodišča Ljubljana, realizirali odredbo za privedbo osebe, ki se ni zglasila na zdravljenje na psihiatrično kliniko Ljubljana. Želimo si, da smo z našim posredovanjem pripomogli k izboljšanju stanja občana.

PROMETNA NESREČA
Policisti so na Novem trgu obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila, zaradi nepravilno naloženega tovora in sicer je iz strehe tovornega vozila zdrsnila lestev, ki je padla na nasprotno vozišče in na vozilo udeleženke.
Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

14.2.2023
NAJDEN MOBILNI TELEFON
Občan je 13.2.2023 na regionalni cesti Duplica-Kamnik na predelu, kjer je pričetek peš poti na Stari Grad našel mobilni telefon Huawei, model, MAR LX1M, imei:8687877045884726 z vstavljeno sim kartico operaterja T2. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je izgubil mobilni telefon se lahko z dokumenti zglasi na policijski postaji in ga prevzame.

POSKUS VLOMA V VOZILO
Na postajo se je zglasila občanka iz Gmajnice in prijavila poskus vloma v vozilo. Neznanec je pristopil do vozila in z neznanim orodjem na vzvod poskušal vlomiti v vozilo, vendar mu ni uspelo, zaradi česar je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

SPUŠČEN PES
Občanka iz Komende je poklicala na policijsko postajo Kamnik in prijavila, da je med sprehajanjem do nje in njenega psa pritekel črn pes, ki je napadel njenega psa, katerega je imela na povodcu. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

15.2.2023
PREHITRI KOLESAR
Na območju Supernove je kolesar v navdihu po hitrem nakupovanju, pripeljal z neprilagojeno hitrostjo in nespretno padel in se lahko telesno poškodoval. Kolesarju je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PREHITRI VOZNIK
Policista sta sredi belega dne opravljala kontrolo prometa v naselju Mali Hrib in imela v postopku voznika, ki je v naselju vozil s hitrostjo 115 kilometrov na uro oziroma z dvakratno dovoljeno hitrostjo. Zaradi hujšega prekrška so mu policisti vozniško dovoljenje začasno odvzeli, z nujnim obdolžilnim predlogom pa bodo pristojnemu sodišču predlagali odvzem vozniškega dovoljenja.

16.2.2023
NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občanka se je zglasila na policijski postaji in prinesla najden denar, ki ga je našla na bankomatu NLB, na bencinskem servisu Petrol Perovo.
Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je pozabil-a denar pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

NASILJE V DRUŽINI
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini, ki ga nad svojo zakonsko partnerico in sinom izvaja njen partner. Psihično in fizično nasilje naj bi se odvijalo več let, v tem času jo je partner večkrat udaril, brcnil in oklofutal, prav tako pa se je do obeh družinskih članov vedel žaljivo in poniževalno. Policisti bodo zbrali vsa obvestila, nato pa zoper družinskega nasilneža podali kazensko ovadbo.

17.2.2023
PROMETNA NESREČA
Na Ljubljanski cesti se je zgodila prometna nesreča zaradi neprilagojene hitrosti voznice, ki je na prehodu za pešce trčila v kolesarja, ki je prečkal cesto na prehodu za pešce. Kolesar je zadobil lahke telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan na urgenco. Policisti zberejo vsa obvestila in ustrezno ukrepajo.

18.2.2023
VLOM V VOZILO
Storilec je v naselju Volčji potok vlomil v vozilo, pregledal notranjost ter iz vozila odtujil nahrbtnik znamke Samsonite, v katerem se je nahajal prenosnik znamke Asus Zenbook 15″ in s kraja odšel neznano kam. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

19.2.2023
VINJEN KOLESAR
Policisti so imeli na območju Ljubljane v postopku kolesarja, tujega državljana, ki je vozil kolo pod vplivom alkohola. S kolesarjem je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0,67 mg/L. Izdan plačilni nalog in začasno odvzeta potna listina, ker tujec pri sebi ni imel denarja za plačilo le te.

Dne 19.2.2023 med 08.00 in 15.00 uro je na območju Velike planine potekal poostren nadzor nad vožnjo v naravnem okolju na območjih, kjer je z Zakonom o ohranjanju narave prepovedano.

Policijska postaja Kamnik

 

 

 

Oglasno sporočilo