Eva Bende in Jernej Prebil kadetska državna prvaka

0
1911
Odprto združeno prvenstvo Slovenije – Koper, 26. – 29.7.2018

Minuli vikend so kamniške plavalke in plavalci, pod vodstvom trenerjev Emila Tahiroviča in Miha Potočnika, zaključili eno najuspešnejših sezon v zgodovini kamniškega plavanja.
Na Odprtem združenem prvenstvu Slovenije v Kopru so barve Calcita zastopali: Eva Bende, Maja Berlisk, Živa Dobrovoljc, Maja Helena Končar, Žana Peterlin, Lara Seretin, Maja Vezenkova, Jernej Prebil in Žiga Škrjanc.
Eva Bende je presenetila konkurenco in sebe z izjemnim finalnim nastopom na 200 metrov hrbtno in osvojila naslov kadetske državne prvakinje. Da je bil nastop izjemen potrjuje dejstvo, da je premagala leto starejše tekmice in osebni rekord izboljšala za več kot pet sekund. V disciplini 100 metrov hrbtno je Eva kadetska podprvakinja.
Jernej Prebil je naslovu državnega prvaka med kadeti, v disciplini 100 metrov prosto, z zimskega državnega prvenstva, dodal še naslov prvaka na 200 metrov prosto, ter bron na 400 m prosto. Odlično so plavali tudi vsi ostali, saj je večina dosegla osebne rekorde.
Med članicami sta po medaljah posegli, Živa Dobrovoljc; 2. mesto na 200 metrov delfin in 3. mesto na 50 metrov prsno, ter Lara Seretin; 2. mesto na 400 metrov mešano, 3. mesto na 100 metrov prsno in 3. mesto na 200 metrov delfin.

Najboljši rezultati ostalih plavalk in plavalcev
8. mesto, Maja VEZENKOVA, 800 m prosto – kadetinje
8. mesto, Maja BERLISK, 200 metrov hrbtno – mladinke
13. mesto, Žiga ŠKRJANC, 100 m hrbtno – mladinci
14. mesto, Maja Helena KONČAR, 100 m prosto – kadetinje
23. mesto, Žana PETERLIN, 200 m prsno – kadetinje

Ob koncu sezone, gre posebna zahvala vsem plavalkam, plavalcem in trenerjem, kljub težkim pogojem v zimski sezoni, ko za en trening dnevno porabijo toliko časa, kot konkurenca za dva, nas vedno znova razveselijo z uspehi.

Sandi Uršič
Foto: Helena Končar

Jernej Prebil – 3. mesto
Trener Emil Tahirovič z ekipo

Živa Dobrovljc in trener Emil Tahirovič
Jernej Prebil
Jernej Prebil – 3. mesto
Lara Seretin
Živa Dobrovoljc in Lara Seretin
Oglasno sporočilo