OŠ Roje na dan miru posadila drevo

0
5320

Osnovna šola Roje že več kot 10 let sodeluje v ENO programu, globalni šolski mreži za trajnostni razvoj. Program povezuje preko 10000 šol v 157 državah in mi smo se jim tudi letos pridružili  s sajenjem drevesa na dan miru. Na šolskem vrtu smo posadili kostanj, ki nam bo čez par let obrodil sladke plodove in s tem polepšal jesenske dni v šoli.

Sajenje drevesa in obeležje ENO DNEVU je z nagovorom pričela ravnateljica Marjanca Bogataj, ki je poudarila, da moramo učence spodbujati pri skrbi za naravo in okolje, saj jih s tem učimo strpnosti ter skrbimo za dobre medsebojne odnose.

Po nagovoru ravnateljice ter kratki predstavitvi programa je učitelj Slavko Lenaršič z učenci prikazal pravilen postopek sajenja kostanja, saj le-ta zahteva veliko znanja in pazljivega ravnanja pri saditvi. Učenci so pozorno poslušali in opazovali postopek, učitelji pa so potem o sajenju govorili pri pouku, ter tako praktično sajenje povezali s teorijo, saj  je izkustveno učenje en temeljnih pristopov k pouku na OŠ Roje. Učenci si ob konkretnem prikazu sajenja bolje predstavljajo tudi teoretična izhodišča o in lažje snov povežejo v celoto.

Pevski zbor je z mentoricama Majo Iskra in Natalijo Šimenc zapel tudi šolsko himno o sajenju dreves, za konec pa smo se vsi skupaj posladkali s spečenimi dobrotami iz plodov šolskega sadovnjaka ter  metinim čajem iz šolskega vrta.

Ajda Lalić, OŠ Roje

os_roje_drevo (7)

os_roje_drevo (6) os_roje_drevo (5) os_roje_drevo (3) os_roje_drevo (2)

Oglasno sporočilo