Težkoatletski klub Domžale osvojil naslov ekipnih državnih prvakov v olimpijskem dviganju uteži! Anže Kosmač in Petra Pavlič z novimi državnimi rekordi!

0
1305

Kakšen razplet! Finale kot ga ne pomnijo niti najstarejši dvigovalci uteži. TAK Domžale je po izredno hudem boju v finalu osvojil naslov ekipnih državnih prvakov v olimpijskem dviganju uteži, kar je prvi naslov za TAK Domžale po letu 2013. Moška ekipa TAK Domžale je na finalni tekmi z izrednim rezultatom 1456 točk (nov rekord kluba), vseeno komaj zadržala prednost proti KDU Olimpiji iz Ljubljane. Anže Kosmač in Petra Pavlič pa sta postavila tudi državne rekorde v svojih kategorijah. Ženska ekipa TAK Domžale je osvojila končno tretje mesto.

Anže Kosmač državni rekorder 131 kg poteg
Anže Kosmač 156 kg sunek, pri 29 stopinjah

Po treh zaporednih drugih mestih (2017, 2018, 2019) je ekipa Tak Domžale v  sezoni 2019/2020, v prvem krogu septembra nekoliko presenetljivo povedla na lestvici. Po drugem krogu se je na vrh povzpela KDU Olimpija, nesporni državni prvak zadnjih let. Vse do  finala sta bila oba kluba na vrhu zelo izenačena in tako je TAK Domžale na finalno tekmo prišel z minimalno prednostjo 24 točk. Tekmovalci KDU Olimpije so z zares odličnim nastopom v finalu skorajda stopili celotno prednost TAK Domžal. V finalu je KDU Olimpija namreč dosegla kar 1459 točk, kar je daleč največ v letošnji sezoni. Za Težkoatletski klub Domžale so nastopili: Anže Kosmač z novimi državnimi rekordi v kategoriji do 89 kg: 131 kg poteg in 156 kg sunek, Jernej Orešek je v potegu zmogel 116 kg in v sunku 127 kg, Tim Mušič 105 kg poteg in 128 kg sunek, Jaka Žagar 105 kg poteg in 135 kg sunek in Valentin Orešek 110 kg poteg in 125 kg sunek. Petra Pavlič pa je v kategoriji do 64 kg postavila državna rekorda z 80 kg v potegu in v sunku 95 kg!

Jernej Orešek v potegu 116 kg

Najboljši tekmovalec na finalni tekmi Anže Kosmač, ni skrival veselja: »To je bilo filmsko finale, skoraj do zadnjega dviga se ni vedelo katera ekipa bo osvojila naslov. Po potegu smo prednost celo nekoliko povečali, vendar so tekmovalci KDU Olimpiji znani po močnem sunku. V dvorani je bilo zelo vroče, že 153 kg v sunku je bilo težkih, na zadnjem dvigu 156 kg sem pri nalogu že videl »zvezdice«. Nekako mi je uspelo suniti nad glavo, niti nisem imel izbire, preprosto sem moral dvigniti za ekipo, s katero smo celo sezono ogromno trenirali.« Zadovoljstva po tekmi ni skrival niti predsednik Težkoatletskega kluba Domžale Ivan Peterca: »Zelo sem vesel, noč pred tekmo skoraj nisem spal, vsi smo bili na trnih. Iskrene čestitke fantom, posebej pa še Anžetu za državne rekorde. Čestitam seveda tudi Petri Pavlič, ki je kot prva slovenka v potegu dvignila 80 kg.  Vse pohvale si zaslužijo tudi naši športni prijatelji in hudi nasprotniki KDU Olimpija, brez njih ne bi bilo takšnega finala.« Letošnja sezone je s tem skoraj končana. Zadnja tekma bo le še kadetsko in mladinsko prvenstvo 11. julija v Ljubljani.

V.O.

www.tak-domzale.si
FB: Težkoatletski klub Domžale
Instragram: takdomwl

 

Oglasno sporočilo