Kronika policijske postaje Domžale (od 1.9. do 6.9.2020)

0
794

1. 9. 2020
TATVINA KOLESA
Policisti  smo  bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec  v  času  od 28.8.2020 do 30.8.2020 med 18.30 in 16.00 iz odklenjene  lesene lope odtujil moško kolo znamke Trek, 7100 FX. Materialna škoda znaša cca. 100 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1. 9. 2020
VLOM V TOVORNO VOZILO

Policisti  smo  bili  obveščeni o vlomu v tovorno vozilo in tatvini orodja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem in na vzvod odprl zadnja vrata tovornega vozila – kombija  ter iz  notranjosti, odtujil več  kosov  delovnega  –  električnega orodja. Materialna škoda znaša okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 9. 2020
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti  so  imeli v postopku osebo, katera je imeli v posesti ročno zvit cigaret z delci posušene rastline, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo.  Ročno zvit cigaret je bil osebi zasežen uveden pa bo hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

3. 9. 2020
TATVINA DEFIBRILATORJA V DOMŽALAH

Policisti smo bili obveščeni o tatvini defibrilatorja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 2.9.2020 do 3.9.2020 iz odklenjene omarice nameščene na steni stavbe odtujil defibrilator znamke Schiller, bele barve, v  modrem zaščitnem ovitku. Materialna škoda znaša okoli 450 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4.  9.  2020
VOŽNJA  POD  VPLIVOM  ALKOHOLA,  ZAČASNI ODVZEM  VOZNIŠKEGA 
DOVOLJENJA IN PRIDRŽANJE
Policisti  so  imeli  v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega je bilo ugotovljeno, da je le tega vozil pod vplivom alkohola, prav tako pa je vozil neregistrirano in nezavarovano vozilo. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje   do  iztreznitve.  Začasno  odvzeto  vozniško  dovoljenje  bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

4. 9. 2020
VLOM V HIŠO

Policisti  so  bili  obveščeni  o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo,  da  je  storilec  na vzvod skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo, iz katere  je  odtujil  denar  in  zlatnino.  Z  opisanim dejanjem je storilec lastnika  oškodoval  za  okoli  6.500  eur.  Policisti  v  zvezi  opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 9. 2020
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Policisti  so  bili  obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami, v kateri   je  bil udeležen voznik motorja. Ugotovljeno je bilo, da je voznik kolesa s pomožnim motorjem zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom  in  padel,  pri čemer se je telesno poškodoval. V postopku je bilo ugotovljeno  tudi,  da  je  vozil  vozilo  pod vplivom alkohola. Zaradi več kršitev bo kršitelj prejel plačilni nalog.

5. 9. 2020
VLOM V KLETNE PROSTORE BLOKA

Policisti so bili obveščeni o vlomu v kletne prostore bloka. Ugotovljeno je bilo, da je storilec v kletnih prostorih prerezal verigo na vratih ter tako prišel  v zaklenjen prostor iz katerega je odtujil več ročnega baterijskega orodja. Z navedenim je lastnika oškodoval za okoli 500 eur.

6. 9. 2020
TATVINA DELOV GRADBENEGA STROJA
Policisti  so bili obveščeni o tatvini priključkov za bager. Ugotovljeno je bilo,  da  je  storilec na gradbišču izvršil tatvino dveh žlic za izkop ter priključka  za  navedene  žlice. S tem je lastnika oškodoval za okoli 9.500
eur.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  pozivamo  vse občane k upoštevanju Odloka  o  začasni  splošni  prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih  in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v preteklih dneh, tednih) ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav  tako  vse  občane  obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si)  objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev   epidemije   bolezni   covid-19,  ki  se  nanašajo  na  policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na
brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo