Kronika Policijske postaje Kamnik (od 28.8. do 3.9.2023)

0
1136

28.8.2023
NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občan se je zglasil na policijski postaji in prinesel denar, ki ga je našel na bankomatu NLB Petrol Perovo. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je pozabil denar v reži bankomata se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

NESREČA PRI DELU
Policisti smo bili s strani Operativno komunikacijskega centra obveščeni o nesreči pri delu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je zaposleni ob zaključku službe poskušal zapreti dvižna vrata, ki so pred ujmo delala električno, sedaj pa se zaradi okvare zapirajo ročno. Zaposleni je tako prislonil lestev ob steno pri dvižnih vratih, se povzpel po lestvi na višino dveh metrov, nakar mu je iz neznanega razloga spodneslo lestev. Pri padcu je utrpel lažje telesne poškodbe. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29.8.2023
NASILJE V DRUŽINI IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da se je sin v družinski skupnosti v daljšem časovnem obdobju, nedostojno vedel in vsakodnevno izvajal psihično in fizično nasilje nad svojima staršema in ju ves ta čas s svojim ravnanjem spravljal v podrejen položaj. Zaradi opisanega so policisti osumljenemu na podlagi 60. člena ZNPOL izrekli prepoved približevanja. Izrečeni ukrep je bil posredovan v presojo dežurni preiskovalni sodnici pristojnega sodišča, katera je izrečeni ukrep potrdila in podaljšala za 15 dni. Policisti bodo zoper osumljenega na pristojno sodišče podali tudi kazensko ovadbo.

GLASNA GLASBA
Policisti so v centru mesta obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi poslušanja glasne glasbe, druženja in popivanja in s tem motenje nočnega miru in počitka. Kršiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog.

30.8.2023
REALIZIRANA PRIVEDBA
Policisti so na podlagi zaprosila Okrožnega sodišča Ljubljana, realizirali odredbo za privedbo osebe, ki se ni sama zglasila na sodišču, prav tako pa ni prevzemala pošte. Tako, da je bil po hitrem postopku odpeljan na sodišče.

GOLJUFIJA
Na policijsko postajo se je zglasil občan in prijavil goljufijo in sicer je plačal za izdelavo krušne peči, izvajalec pa je denar obdržal, peči pa še do tega dne ni izdelal. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper znanega storilca na pristojno državno tožilstvo.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v Kamniku v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

NUDENA ASISTENCA ZDRAVSTVENEMU OSEBJU
S strani zaposlenih v zdravstvenem domu Kamnik smo bili obveščeni o pacientu, ki je grozil s samomorom in imel odklonilna in samo poškodovalna nagnjenja. Tako je zdravnik odredil prisilno hospitalizacijo v PH Polje in zaprosil policiste za nudenje asistence pri prevozu pacienta.

31.8.2023
PRIJETA PRI TATVINI
Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini Mercator. Storilka, ki je izvršila tatvino več artiklov je bila prijeta s strani varnostnika. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadbo zoper storilko na pristojno državno tožilstvo.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v Kamniku v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

PREKORAČITEV OBRATOVANJA
Policisti so opravili nadzor lokalov na Perovem. V enem izmed lokalov je bila ugotovljena kršitev obratovalnega časa lokala, v katerem se je nahajalo večje število oseb, ki se družijo in popivajo. Opravljeni identifikacijski postopki, sledi zbiranje obvestil in predlog pristojnemu inšpektoratu.

1.9.2023
POVOŽENJE DIVJADI
Izven naselja Žeje je voznik osebnega vozila povozil divjad in poškodoval vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženec izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu mu je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

VOŽNJA BREZ VD IN POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, za katero je bilo ugotovljeno, da vozi vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Vozilo je bilo zaseženo in z avto vleko odpeljano v hrambo. Sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

2.9.2023
PROMETNA NESREČA
Pred Supernovo se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

3.9.2023
GLASNA GLASBA
Policisti so v Komendi obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi poslušanja glasne glasbe, vpitja, popivanja in s tem motenje nočnega miru in počitka. Kršiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog.

POVOŽENJE DIVJADI
Izven naselja Lahovče je voznica osebnega vozila povozila divjad in poškodovala vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženka izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu mu je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here