Kronika Policijske postaje Kamnik (od 24.8. do 30.8.2020)

0
1232

24.08.2020
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Zaradi nepravilne smeri vožnje se je na Cankarjevi cesti v Kamniku zgodila prometna nesreča. Povzročiteljica nesreče pa je s kraja odpeljala, na da bi udeleženki nudila svoje podatke. Policista sta na podlagi zbranih obvestil in ogleda prometne nesreče, kasneje povzročiteljico izsledila in ji izdala plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

VLOM V TOVORNO VOZILO
Neznanec je na območju Ljubljana-center z neznanim primernim predmetom poškodoval vložek ključavnice na tovornem vozilu in iz njega odtujil ročno orodje. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

25.08.2020
PRIJET PRI TATVINI IN ODPELJAN V ZAPORE
S strani varnostnika trgovine Tuš v Domžalah so bili policisti obveščeni, da je prijet storilec tatvin prehrambnih izdelkov. V postopku je bilo ugotovljeno, da je za storilca razpisan ukrep za privedbo v zapore Ljubljana, kamor je bil odpeljan. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

VINJEN VOZNIK
V naselju Loke je bil ustavljen voznik neregistriranega tovornega vozila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 1.16 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

26.08.2020
PADEC S KOLESOM
V Šmarci je padel kolesar, ki se je peljal po makadamski poti in zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lahko telesno poškodoval. Zoper mladoletnega kršitelja sledi obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku.

NEDOSTOJNO VEDENJE
Policisti so v Zdravstvenem domu Kamnik obravnavali intervencijo, kjer se je občan nedostojno vedel do zaposlene. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

SESTANEK HIŠNEGA SVETA
V Kamniku so policisti obravnavali intervencijo, kjer se je kršiteljica na sestanku hišnega sveta nedostojno vedla do sostanovalke in ostalih sostanovalcev z neprimernimi besedami živalskega izvora. Kršiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

27.08.2020
KRAVE NA KISOVCU POŠKODOVALE VOZILO
Policija je bila obveščena o poškodovanju vozila na Kisovcu. Pri pregledu vozila so bile na zadnjem steklu vidne sledi jezika in sline, tako je bilo ugotovljeno, da so vozilo poškodovale krave. Oškodovanec je dogodek prijavil zaradi uveljavljanja škode na zavarovalnici.

NEPRAVILNO PARKIRANO VOZILO
Občanka iz Šutne nas je obvestila o napačno parkiranem vozilu, ki ovira promet. Prekrškarju je bilo na vozilo izdano obvestilo o prekršku.

INTERVENCIJA V LOKALU
Policisti so v Kamniku obravnavali intervencijo, kjer se je kršitelj v lokalu neprimerno vedel do gostov in zaposlene v lokalu in ob prihodu na kraj tudi do policistov. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru, po zakonu o osebni izkaznici in pa zakonu v cestnem prometu.

PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Policisti smo bili obveščeni o nasilju v družini, kjer se je kršiteljica v družinski skupnosti do svoje polsestre vedla nasilno, z njo grdo ravnala, nad njo vpila, jo žalila in jo omejevala z gibanjem na prostem in jo s temi dejanji spravljala v podrejen položaj. Osumljenki je bila odrejena prepoved približevanja do oškodovanke. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

28.08.2020
V KAMNIŠKI BISTRICI NAJDENA PIŠTOLA
Občan je v Kamniški Bistrici našel pištolo znamke Walther z nabojnikom, ki jo je prinesel na policijsko postajo. Napisan zapisnik o najdenih predmetih po ustrezni kategorizaciji pa bo poslana pristojnim službam.

29.08.2020
GLASNO POGOVARJANJE V ŠMARCI
Policisti so v Šmarci zaradi glasnega govorjenja in druženja pozno v noč obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Na kraju je bil kršitelju izrečeno ustno opozorilo po zakonu o javnem redu in miru.

30.08.2020
VINJEN VOZNIK
V Komendi je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.58 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here