Razdelili zaščitna sredstva na območju občine Lukovica

0
1382
Štab Civilne zaščite Občine Lukovica je vsem živilskim trgovinam in pekarni na območju občine Lukovica razdelil zaščitna sredstva. Prav tako so z zaščitnimi sredstvi oskrbeli pismonoše, ki bodo danes raznašali pokojnine.
 V naslednjih dneh bodo vsem gospodinjstvom v občini preko pošte razdeljene zaščitne maske, s katerimi boste lahko dostopali v javne prostore (trgovine, lekarne, pošte, …). Material za izdelavo mask je doniralo podjetje SETI d.o.o., Savska loka 21 iz Kranja.

Material 4-slojni airlaid je bil potrjen za splošno uporabo s strani UKC Ljubljana, Službe za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb. Maske niso primerne za zdravstveno uporabo oz. za delovna mesta, kjer je potrebna raba zaščitne maske v normalnih pogojih, temveč izključno za zaščito splošne populacije.

DOSTAVA ŽIVIL NA DOM
 Na območju občine Lukovica se izvaja razvoz živil na dom s strani naslednjih trgovin:
1. TUŠ Market Cerar Lukovica (franšiza) iz Lukovice, kontakt: trgovina.cerar@siol.net, 01/723-67-93,
2. Spina d.o.o. (Franšizna trgovina Mercator) iz Šentvida pri Lukovici in Krašnje, kontakt: spina17@siol.net ali GSM: 041 593 011 (Matej),
3. Srček d.o.o. iz Lukovice, kontakt: 041 707 860 (dostava za naročila nad 10,00 €).

 RAZKUŽEVANJE V VEČSTANOVANJSKIH STAVBAH

Občina Lukovica je vsem upravnikom v večstanovanjskih stavbah poslala poziv o obveznem najmanj dvakrat dnevnem organiziranem razkuževanju opreme v skupnih prostorih v in ob večstanovanjskih stavbah.
POZIV UPORABNIKOM K ODGOVORNEMU RAVNANJU Z ODPADKI
JKP Prodnik d.o.o. še vedno nemoteno izvaja odvoz odpadkov po rednem urniku odvoza, pri čemer so delavci zelo izpostavljeni okužbi. Poleg ukrepov, ki jih izvajajo znotraj podjetja, lahko k zaščiti veliko pripomorete tudi uporabniki z odgovornim ravnanjem z odpadki kot sledi:
1. Odpadkov ne puščajte ob zabojnikih:
Uporabnike pozivajo, da odpadkov ne odlagate ob zabojnike, saj delavci teh odpadkov ne bodo prevzeli. Tudi v običajnih okoliščinah puščanje odpadkov ob zabojnikih ni dovoljeno, v trenutnih izrednih razmerah pa to predstavlja še večjo nevarnost tako za okolico kot delavce, ki izvajajo odvoz odpadkov.
Odpadkov prav tako ne puščajte ob zabojnikih na ekoloških otokih. Ob tem poudarjamo, da papirnati robčki ne spadajo v zabojnike za papir.
2. Če se izkaže, da imate odpadkov več, kot jih lahko odložite v zabojnik:
Razmislite, če lahko kako zmanjšate količino odpadkov (racionalno ravnanje s hrano, uporaba izdelkov s čim manj embalaže, čim manjša uporaba izdelkov za enkratno uporabo), odpadke poskusite spraviti v čim manjšo možno obliko (predvsem embalažo lahko stisnete oziroma zložite in tako prihranite veliko prostora), presežek odpadkov, ki jih lahko nekaj časa skladiščite, ustrezno shranite v vreče in jih odložite v zabojnik, ko bo izpraznjen.
3. Če se težava z večjo količino odpadkov pojavlja dalj časa, naročite večje zabojnike za odpadke: To lahko storite preko obrazca na spletni strani (https://www.prodnik.si/obrazec-za-dostavo-ali-menjavo-zabojnika) ali po elektronski pošti na info@jkp-prodnik.si. Storitev zamenjave zabojnika se ne zaračuna, mesečni strošek storitve pa se prilagodi glede na velikost črnega zabojnika.
4. Osebne odpadke oseb (uporabljene robčke, rokavice, maske, krpe za čiščenje površin…), ki kažejo znake okužbe ali prehlada, hranite 72 ur v zaprti vrečki, potem pa jih odložite v črni zabojnik. Točna navodila so objavljena tukaj: https://www.prodnik.si/novice/kam-z-okuzenimi-odpadki.
Le zdravi komunalni delavci bodo lahko izvajali storitve, ki jih vsi potrebujemo za normalno življenje.
SPREMEMBA DELOVNEGA ČASA NOTARSKIH PISARN
Na podlagi odredbe ministrice za pravosodje se je z dnem 24. marcem 2020 spremenil tudi delovni čas notarskih pisarn: ponedeljek, torek, četrtek in petek od 9. do 12. ure ter sreda od 13. do 17. ure.
________________________________________________________________________

Občina Lukovica še naprej zagotavlja neprekinjeno izvajanje obveznih gospodarskih javnih služb v njeni pristojnosti (oskrba s pitno vodo, odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih voda, odvoz komunalnih odpadkov). Zagotavlja tudi neprekinjeno obvezno javno zdravstveno službo preko ZD Domžale ter javno gasilsko službo.
Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje so na območju občine Lukovica od 26. marca 2020 dalje prijavljeni trije (3) primeri bolezni koronavirusa COVID-19.
V občini Lukovica ves čas spremljamo stanje in razmere glede epidemije COVID-19 in izvajamo ukrepe, v skladu z navodili pristojnih ministrstev in Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije.
Vse občane in občanke resnično prosimo, da dosledno upoštevajo navodila Ministrstva za zdravje in Nacionalnega instituta za javno zdravje pri izvajanju samozaščitnih ukrepov, s čimer bodo na najboljši možni način prispevali k upočasnitvi širjenja virusa. Dodatno še prosimo, da se v čim večji možni meri zadržujete doma ter se izogibate območjem z veliko ljudmi. Ponovno vas naprošamo, da ne prihajate v Zdravstveni dom Domžale, če res ni nujno.
Pozivamo vas, da spoštujete vladne ukrepe, hodite od doma le takrat, ko je to nujno. Ostanite zdravi, ostanite DOMA!
 
 _______________________________________________________________________
Več informacij:
NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE:
 
 
ZDRAVSTVENI DOM DOMŽALE: 01 724 52 77, brezplačna telefonska številka: 080 14 04
 
ZD Domžale: 041 410 238, vsak dan od ponedeljka do petka, od 9. do 13. ure in od 18. do 19. ure, nudenje psihosocialne pomoči
 
OSREDNJE SPLETIŠČE REPUBLIKE SLOVENIJE :
 
OBČINA LUKOVICA:

01 729 63 00, vsak dan od 8. do 20. ure, zagotavljanje osnovnih življenjskih potrebščin, zdravil in drugih nujnih zadev, za vse obolele, nemočne ali starejše občane, brez pomoči svojcev, bližnjih ali sosedov, ki bi potrebovali pomoč.
JKP PRODNIK d.o.o.
KAM Z OKUŽENIMI ODPADKI?
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here