“Treba se bo dobro spočiti, zbrati in pripraviti na nove izzive”

0
2237

Vrnitev v prvoligaške tirnice se žal ni izšla po naših željah. Na vročem gostovanju v Murski Soboti so domžalski nogometaši doživeli visok poraz in tako prvič v tej sezoni ostali praznih rok. Trener Simon Rožman je na zelenico poslal skorajda nespremenjeno enajsterico v primerjavi s četrtkovo tekmo z Ufo – edina sprememba je bila na desnem bočnem položaju, kjer je Matijo Široka zamenjal mladi Matija Rom.

nkd 5 ibraimi

Gostitelji so že zelo hitro prišli do vodilnega zadetka, ki je domačim vlil dodatne energije. Vseeno so domžalski nogometaši v uvodu srečanja imeli pobudo, a si niso uspeli pripraviti resnejših priložnosti. Sledila je 29. minuta, ko je sodnik Slavko Vinčič pokazal na enajstmetrovko, čeprav je Tilen Klemenčič, ki je za svoje posredovanje prejel neposredni rdeči karton, prekršek storil precej izven kazenskega prostora. Milić je strel Bobičanca ubranil, a so Sobočani nato že čez nekaj minut povišali svoje vodstvo. Prostor v razredčeni domžalski obrambi je izkoristil Kouter, ki se je skupaj s Šušnjaro kar dvakrat vpisal med strelce na včerajšnji tekmi. Domžalčani so v nadaljevanje krenili z željo po znižanju rezultata, a jim zaradi utrujenosti in številčne premoči domačih, ki so v drugem polčasu zadeli še trikrat, to žal ni uspelo. Edini zadetek za naše moštvo je tokrat dosegel Tonči Mujan, ki je s strelom z desne strani presenetil vratarja Šafariča.

“Že pred tekmo smo vedeli, da nam v Murski Soboti ne bo lahko. Poraz z Ufo je pustil določene posledice, tako v fizičnem kot tudi v psihološkem smislu. Hiter zadetek je domači zasedbi vlil dodatne energije in tudi zavoljo tega se je tekma že v samem začetku nekako prevesila v njihov prid. Seveda smo kljub temu poizkušali, a so se nato zgodile še nekatere druge situacije, ki jih je bilo težko premostiti. Gostitelji so bili boljši in so zasluženo prišli do zmage. Treba se bo dobro spočiti, zbrati in pripraviti na nove izzive,“ je po tekmi dejal trener Simon Rožman, ki je s svojim moštvom včeraj doživel prvi poraz v aktualni sezoni. Dvema prvoligaškima zmagama so domžalski nogometaši dodali še štiri evropske remije.

“Po nesrečnem izpadu iz Evrope je težko tako hitro preklopiti misli in se v že po dveh, treh dneh mentalno popolnoma pripraviti na drugo zgodbo. Tekma z Muro, za katero menim, da bo eden izmed kandidatov za mesta, ki vodijo v Evropo, je prišla v nepravem času. Odličen in zelo motiviran nasprotnik, poln stadion, zahtevna igralna površina – vsi ti faktorji so poleg našega stanja vplivali na končni razplet. A smo na to že navajeni, po Evropi se za nas zgodba vselej začenja znova, kar je realnost, v kateri delujemo. Prihodnji tedni bodo pokazali, v kakšni zasedbi bomo krenili v nadaljevanje sezone, v katerem nas vsekakor čaka trd boj za vsako točko,“ je še poudaril 35-letni trenerski strokovnjak.

Domžalsko moštvo bo nove prvenstvene točke lovilo že v nedeljo, 12. avgusta, ko v Športni park prihaja Aluminij. Dvoboj s Kidričani se bo začel ob 20:15.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Aleš Cipot/Fotolens.si

Oglasno sporočilo