Podari (v)se za otroške nasmehe!

0
1911

V Šmartnem v Tuhinju, kjer se animatorji že zavzeto pripravljajo na naslednji oratorij, se že nekaj let zapored odvijajo dobrodelne akcije, s katerimi animatorji poskušajo združiti prijetno s koristnim in osrečujočim. Po lanskoletnih akcijah, ko so trikrat za cesto prali avtomobile in delili limonado, izkupiček prostovoljnih prispevkov pa namenili društvu Rdeči noski, so letos izpeljali dve akciji z deljenjem limonade in palačink. Tokrat so se odločili, da polovico zbranih prostovoljnih sredstev namenijo Rdečim noskom, s polovico sredstev pa otrokom oratorija plačajo del avtobusnega prevoza na izletu.

S pripravljenimi plakati, osvežilno limonado in palačinkami so ob glavni cesti na parkirišče ob osnovni šoli vabili mimovozeče v soboto, 4. 8. 2018, in četrtek, 9. 8. 2018. Obakrat so si (nevede) izbrali dva izmed najbolj vročih dni v letu ter obakrat ob cesti vztrajali po tri ure. Pri prvi akciji so mimoidoči darovali 248,03 €, na drugi pa 343,95 €.

Ustavilo se je ogromno dobrosrčnih ljudi, ki so se ob svojem sončnem dejanju lahko tudi okrepčali za nadaljevanje poti. Veliko pa je bilo tudi takih, ki so imeli, glede na izraze na obrazu, precej popestren dan in polepšano pot, saj so bili navdušeni nad energijo okrog 20-ih mladih, ki so ob cesti vso svojo energijo usmerjali v dobrodelno akcijo.

Animatorji upajo, da bodo podobne akcije lahko postale tradicionalne in da se bodo dobra srca ljudi vedno znova z veseljem odpirala za podobne projekte.

Naslednji dobrodelni podvig bo nekoliko drugače izpeljan že na oratoriju, kjer bodo skupaj z otroki cel teden zbirali šolske potrebščine za otroke iz socialno ogroženih družin. Kdor želi prispevati kakšen zvezek, pisalo, barvice … jih tako lahko v času oratorija prinese na oratorijsko prizorišče (20.-25. 8. 2018).

Geslo oratorija, ki je letos v Šmartnem »Podari (v)se!« bo tako še nekaj časa odmevalo v bližnji in daljni okolici. Kot pa upajo animatorji, pa še dolgo v srcih in dejanjih ljudi.

Besedilo in fotografije: Monika Jeglič

 

Oglasno sporočilo