Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 13. 8. do 19. 8. 2018

0
1820

13. 8. 2018 – TATVINA DVEH KOLESA V HOMCU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini dveh kolesa v Homcu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjene kolesarnice stanovanjske hiše v Homcu odtujil tam parkirani, nezaklenjeni, gorski kolesi znamke Scott, neznanega tipa, belo rdeče barve, z nameščeno kolesarsko torbico pod sedežem in žensko gorsko kolo znamke Nakamura, neznanega tipa in številk okvirja, kovinsko zelene barve, z nameščenim otroškim sedežem. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 900 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 8. 2018
TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA V RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini avtomobila v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 13. 8. 2018 do 14. 8. 2018 med 16.00 in 6.00 uro v Radomljah iz pred parkirišča odtujil osebni avtomobil znamke Citroen, Xsara Break, kovinsko modre barve. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 8. 2018
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V DOBU IN ZASEG TOVORNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Dobu. Ugotovljeno je bilo, da je voznik TV zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji nepravilno naloženega tovora trčil v semafor ter se pri tem lahko telesno poškodoval. Povzročitelju prometne nesreče so policisti zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) izdali plačilni nalog. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je voznik TV le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo TV zaseženo na podlagi 23. čl. ZPrCP in odpeljan v hrambo, zoper voznika pa sledi obdolžilni predlog.

15. 8. 2018
TATVINA KOLESA V SREDNJIH JARŠAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Srednjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pred župnijskim domom v Srednjih Jaršah, odtujil tam parkirano, nezaklenjeno, žensko gorsko kolo znamke Scott Contessa 50, MTB L, št. okvirja T481108618, belo modre barve. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 8. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA NA DOBU
Policisti PP Domžale so imeli na Dobu v postopku voznico osebnega avtomobila, katera je le tega vozila pod vplivom alkohola (0,63 mg/l). Voznici so policisti začasno odvzeli njeno vozniško dovoljenje katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

16. 8. 2018
POSKUS VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V ROVAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Rovah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl okno v prvem nadstropju stanovanjske hiše in tako prišel v notranjost stanovanjske hiše, katero je pregledal, vendar ničesar ni odtujil. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 8. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA NA DOBU
Policisti PP Domžale so imeli na Dobu v postopku voznico osebnega avtomobila, katera je le tega vozila pod vplivom alkohola (0,70 mg/l). Voznici so policisti začasno odvzeli njeno vozniško dovoljenje katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

16. 8. 2018
PRIJAVA KAZNIVEGA DEJANJA NASILJE V DRUŽINI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni s strani občanke, da njen partner nad njo že dalj časa izvaja psihično in fizično nasilje. Po zbranih obvestilih bo zoper partnerja na pristojno sodišče podana kazenska ovadba.

16. 8. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli na avtocesti v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,73 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njeno vozniško dovoljenje katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

17. 8. 2018
VLOM V BRUNARICO V TOPOLAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v brunarico v Topolah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vrata ter tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino dveh moških koles, motokultivatorja znamke BCS in samohodne kosilnice znamke Honda. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 3.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem
obvestil.

17. 8. 2018
ODKRIT PONAREJEN BANKOVEC ZA 500 EUR
Policisti PP Domžale so bili obveščeni, da so na banki v Domžalah pri štetju izkupička enega izmed športnih društev odkrili sumljiv bankovec za 500 EUR, za katerega so posumili, da je ponarejen. Sporni bankovec so policisti zasegli in ga poslali v pregled pristojnim službam. Policisti bodo zbirali obvestila in po prejeti analizi obvestili Okrožno državno tožilstvo.

17. 8. 2018
TATVINA KOLESA V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz dvorišča hiše ukradel črno moško gorsko kolo znamke Derna, tipa Barrio, neznanih serijskih številk. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 8. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v Homcu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,72 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njeno vozniško dovoljenje katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

19. 8. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v Krtini v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,68 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njeno vozniško dovoljenje katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

19. 8. 2018
VLOM V PET AVTOMOBILOV V SPODNJI JAVORŠICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v pet avtomobilov v Spodnji Javoršici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vrata na vseh petih parkiranih avtomobilih. Z dejanjem je neznani storilec dva lastnika oškodoval za okoli 500 EUR, enega za 300 EUR, enega za 200 EUR in enega za 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smislu izsleditve storilca.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte in vozila, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo
različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo