Minimalni poraz v Novi Gorici

0
1601

Serija zapravljenih priložnosti, tri zadete vratnice in trenutek nezbranosti pri prekinitvi, s pomočjo katere so Novogoričani prišli do enajstmetrovke, ki jo je na koncu uspešno realiziral domači napadalec Osuji. Z gostovanja v Novi Gorici se domžalski nogometaši tako vračajo brez želenih točk in z minimalnim porazom 1:0.

nkd 6 mulalic

“Razplet, ki smo si ga najmanj želeli. Skozi celotno srečanje smo bili boljši, nadzorovali smo potek tekme, si pripravili zares veliko priložnosti, a nam žal ni uspelo zadeti. Brez doseženega zadetka ni mogoče zmagati, na drugi strani so Novogoričani izkoristili enajstmetrovko, ki je posledica naše napake v precej nenevarni situaciji,“ je po tekmi uvodoma dejal vratar Ajdin Mulalić, ki je včeraj vknjižil svoj drugi nastop v tej sezoni.

Domžalsko moštvo je včerajšnji dvoboj sicer odigralo v precej pomlajeni zasedbi, saj so mesto v udarni enajsterici našli kar trije devetnajstletniki. Na desni strani obrambe je nastopil Matija Rom, povsem levo Blaž Urh, na sredini igrišča pa je dvoboj odigral v tej sezoni standardni vezist Adam Gnezda Čerin. Vsi trije so poleg Gabra Dobrovoljca, Ajdina Mulalića in Žana Žužka, ki je v igro vstopil v drugem polčasu, svojo nogometno izobrazbo pridobili v domžalski mladinski nogometni šoli.

Rumeni so kot rečeno skozi celotno srečanje bili precej aktivnejši tekmec, a jim serijo priložnosti ni uspelo pretvoriti v zadetek. Senijad Ibričić, Agim Ibraimi in Tonči Mujan so denimo zadeli vratnico, ob številnih drugih strelih se je izkazal vratar Sorčan. Misel na izgubljene tri točke ni prijetna, a ne bo negativno vplivala na stanje v moštvu, poudarja 23-letni Mulalić. “Poraz nas ne sme potreti. Dobro je treba analizirati napake, osredotočiti pa se na dobre stvari, ki smo jih na dvoboju prikazali. Z igro nismo razočarali, a v nogometu je prisoten tudi faktor sreče, ki je bil tokrat dobro viden in je odločil tekmo. Kakorkoli, pomembno se bo hitro pobrati in se osredotočiti na nov obračun. Vemo, kaj delamo, verjamemo v to, prepričan pa sem, da bomo kmalu tudi mi nagrajeni. Upajmo, da že v nedeljo, ko nas čaka dvoboj z Olimpijo.“

Lokalni derbi z ljubljansko Olimpijo se bo v nedeljo, 26. avgusta, začel ob 20:15. Vstopnice so že v prodaji v klubskem NK Baru, kjer bodo do petka na voljo po predprodajni ceni 5 EUR. Na dan tekme bo cena vstopnice znašala enotnih 8 EUR. Otroci do 14. leta bodo imeli vstop prost.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo