Dan odprtih vrat sadovnjaka na Brdu pri Lukovici

0
2159

Priznati moramo, da nas je po lanski ujmi letos narava bogato obdarila z različnim vrst sadja. Kako je z letino tokrat, kakšne vrste jabolk imajo, kako z jagodičjem in kako se obraniti voluharja smo se tokrat poučili in seznanili na Dnevu odprtih vrat sadovnjaka na Brdu pri Lukovici.
In če nam je vodja sadovnjaka Roman Mavec spregovoril o letošnji letini, nam je o novi sorti pri nas spregovori univ. dipl. inž agr. Boštjan Godec. Popolnoma nova sorta Civni (Rubens)  je križanec sort Gala in Elstar, kar pomeni, da je jabolko sladko kislega okusa in spada med zgodnejše sorte in zato zanimiva za trg. Poleg nje smo lahko poskusili tudi ostale vrste in tudi slive, ki rastejo v sadovnjaku.
Mnogi so se podali na ogled obširnega sadovnjaka, še številčnejši so na stojnicah, ki so tokrat zaradi napovedanega slabega vremena bile pod streho, okušali še druge dobrote iz Črnega grabna. Kljub dežju in obilnejši letini v domačem sadovnjaku se zanimanje za ogled sadovnjaka ne zmanjšuje, saj se na ta dan lahko na enem mestu marsikaj naučimo, izvemo veliko zanimivih stvari in se srečamo z ljubitelji jabolk, za katera trdijo, da odganjajo zdravnika stran.
Naj bo torej jabolko na naši mizi vsak dan in, če doma nimate jabolk je najboljši naslov za nakup svežih jabolk sadovnjak Brdo pri Lukovici.

Kdaj in kako do jabolk in drugega sadja na  telefonu  01 723 67 33.  

djd

Oglasno sporočilo