Simon Rožman o včerajšnji tekmi s Krškim

0
1601

Štirje zadetki za četrto ligaško zmago v sezoni. Domžalski nogometaši so se z gostovanja v Krškem vrnili z zasluženimi tremi točkami, za katere so z zadetki poskrbeli Slobodan Vuk, Adam Gnezda Čerin in včerajšnji slavljenec Senijad Ibričić, ki je uspešno realiziral obe enajstmetrovki.
Rumeni bojevniki so v dvoboj s posavskim prvoligašem krenili s precej podobno enajsterico kot na tekmi z Mariborom, edina sprememba je bila na vratarskem položaju, kjer je priložnost tokrat dobil Dejan Milić. Varovanci Simona Rožmana so pogumno krenili v obračun, si v uvodnih minutah priigrali nekaj lepih priložnosti, premoč pa so kronali že v 13. minuti, ko je bil po lepi akciji Klemenčiča in Kirma natančen Vuk. Vodstvo je nato povišal Senijad Ibričić, ki je bil v nadaljevanju tekme uspešen še enkrat, četrti zadetek rumenih je tik pred koncem tekme dosegel mladi Adam Gnezda Čerin. Učinkovita in taktično odlična predstava za zaslužene tri točke.
“Čestitke fantom za zmago in prikazano na zelenici. Bili smo zelo zbrani in disciplinirani v fazi branjenja, v napadalnem segmentu pa je žoga lepo tekla, s čimer smo si priigrali kar nekaj priložnosti. Zasluženo smo prišli do zmage, s katero smo tako nadgradili dobro predstavo iz Maribora. Verjamem, da bosta ti dve tekmi prava motivacija za prihodnje izzive, začenši že za nedeljskega, ko nas čaka obračun v Velenju,“ je po tekmi dejal trener Simon Rožman, čigar varovanci so znova prikazali taktično zelo zrelo igro. O tem pričajo tudi statistični parametri, saj Domžalčani gostiteljem niso dopustili nobenega strela v okvir vrat. Skupno so si rumeni priigrali devet strelov proti vratom Krčanov, prevladovali pa so tudi v posesti žoge (54 %).
“Prilagajamo se trenutni situaciji. Spremembe v ekipi so terjale določene modifikacije, a osnovna ideja ostaja ista. Iz vsakega nogometaša želimo izvleči maksimum in mu pomagati do napredka. Izhajamo iz faze branjenja, kjer želimo maksimalno disciplino. Veseli me tudi dejstvo, da v napadalnem delu postajamo bolj živi in vse bolj povezani. Pred nami je še veliko dela, ki pa se ga zelo veselimo,“ je še dodal domžalski strateg, ki bo svoje varovance v naslednji obračun popeljal že v nedeljo. Dvoboj z Rudarjem se bo na Velenju začel ob 16. uri.
Besedilo: Alen Obrez
Foto: Grega Wernig

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here