Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 24. 9. do 30. 9. 2018

0
1555

24. 9. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V GORIČICI PRI IHANU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Goričici pri Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno garaže stanovanjske hiše ter tako prišel v njeno notranjost, katero je pregledal in iz notranjosti odtujil dva zlata prstana in 1.200 EUR gotovine. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega
nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24. 9. 2018
ZASEG KOLESA Z MOTORJEM NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V MORAVČAH
Policisti PP Domžale so v Moravčah imeli v postopku voznika mopeda, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

25. 9. 2018
VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL V RODICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Rodici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec skozi voznikova vrata vlomil v parkiran osebni avtomobil iz notranjosti katerega je nato odtujil denarnico z vsebino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 9. 2018
ROP BENCINSKEGA SERVISA V DOMŽALAH, PRIJET STORILEC, PRIDRŽANJE IN ODREJEN PRIPOR
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o ropu bencinskega servisa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vstopil v prodajalno bencinskega servisa. Z nožem in pištolo v rokah je neznani storilec od uslužbenk bencinskega servisa zahteval denar. Po izročitvi denarja s strani ene od uslužbenk je neznani storilec peš pobegnil s kraja, nato pa je bil s strani patrulje izsleden med begom z osebnim avtomobilom. Ugotovljeno je bilo, da gre za tujega državljana, kateremu so policisti na podlagi 157/II ZKP odvzeli prostost in odredili pridržanje, mu zasegli oblačila, denar in njegov osebni avtomobil. Na podlagi odredbe so nato policisti opravili hišno preiskavo in preiskavo zaseženega vozila. Po postopku je bil tuji
državljan s kazensko ovadbo priveden na sodišče, kjer je bil po zaslišanju zoper njega odrejen pripor.

26. 9. 2018
VLOM V PODJETJE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v podjetje v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do prodajnega pulta podjetja, katero je v sklopu trgovskega centra, kateri je bil v tistem času že odprt. Neznani storilec je s primernim orodjem na vzvod odprl dvokrilna vrata omare prodajnega pulta, iz katerega je nato odtujil 13 mobilnih telefonov in štiri tablične računalnike. Z opisanim dejanjem je neznani storilec podjetje oškodoval za približno 3.845 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 9. 2018
TATVINA GORIVA IN REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA NA POČIVALIŠČU V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila na počivališču v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na počivališču v Lukovici pristopil do tam parkiranega tovornega vozila. Na rezervoarju tovornega vozila je neznani storilec odprl pokrov rezervoarja in iz njega odtujil okoli 750 litrov goriva. Z opisanim dejanjem je neznani storilec tuje podjetje, katero je lastnik tovornega vozila, oškodoval za okoli 983 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 9. 2018
TATVINA GORIVA NA BENCINSKEM SERVISU V LUKOVICI, IZSLEDEN STORILEC
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva na bencinskem servisu v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila, na katerem je imel nameščeni odtujeni reg. tablici na bencinskem servisu v rezervoar vozila natočil za 78,76 EUR goriva in po točenju brez plačila računa za natočeno gorivo s kraja odpeljal. Med kontrolo terena so policisti v Šentvidu pri Lukovici imeli v postopku voznika zgoraj navedenega, neregistriranega in s prometa odjavljenega tovornega vozila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,87 mg/l). Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. V postopku so policisti ugotovili še, da je voznik na tovornem vozilu imel nameščeni reg. tablici, ki sta bili beleženi kot odtujeni. Omenjeni reg. tablici so policisti vozniku zasegli in jih bodo poslali na pristojno upravno enoto. V zvezi zasega odtujenih reg. tablic in tatvine goriva policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo in bodo
po zbranih obvestilih zoper voznika podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

28.9.2018
TATVINA KOLESA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odprtega nadstreška v Domžalah odtujil moško gorsko kolo znamke Focus, tip Raven Rokie, črne barve, številk okvirja MATM0042607. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 350 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28.9.2018
TATVINA KOLESA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec dne 27.9.2018 v času od 20.00 do 24.00 ure v Domžalah odtujil kolo znamke Giant tempt, neznanih številk okvirja. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem
obvestil.

28. 9. 2018
ZASEG MOTORNEGA VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V KRTINI
Policisti PP Domžale so v Krtini imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateri je le tega vozil v času ukrepa. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

28. 9. 2018
POŠKODOVANJE VOZILA V PRESEREJH PRI RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poškodovanju vozila v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 27.9.2018 pa do 28.9.2018 med 16.00 in 10.00 uro z neznanim trdim predmetom porisal vrata prtljažnika osebnega avtomobila znamke Ford Focus. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 9. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v Prevojah pri Šentvidu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola (0,84 mg/l). Na kraju mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

29. 9. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola (0,58 mg/l). Na kraju mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

30.9.2018
TATVINA HAHRBTNIKA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini nahrbtnika v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec dne 30.9.2018 med 13.30 in 14.15 uro v bližini naslova Domžale, Bistriška cesta 19, odtujil nahrbtnik oranžne barve z vsebino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30.9.2018
TATVINA DENARJA IZ STANOVANJSKE HIŠE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarja iz odklenjene stanovanjske hiše v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 28.9.2018 do 30.9.2018 med 15.00 in 07.00 uro iz odklenjene stanovanjske hiše oziroma iz kuhinje odtujil oškodovanki denar. Z opisanim dejanjem je neznani storilec oškodoval oškodovanko za 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Na območju Policijske postaje Domžale je bilo v preteklih tednih zaznati porast tatvin vozil. Način storitve vseh kaznivih dejanj je bil enak, saj so storilci izkoristili očitno zanemarjanje samozaščitnih ukrepov oškodovancev in njihovo vozilo odpeljali s pomočjo originalnih ključev, ki so bili v vozilu oz. je bilo vozilo celo v delovanju. Občane pozivamo na
večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih na način, da bodo preprečili neupravičeno uporabo njihovega vozila.

Prav tako v zadnjem obdobju beležimo porast kaznivih dejanj tatvin koles. V sled navedenega vse občane pozivamo v dvigu samozaščitnih ukrepov (ustrezno zaklepanje koles, zaklepanje prostorov, kjer so shranjena kolesa, itd), tudi na tem področju.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo