TeDni(K) Občine Kamnik (1.10.2018)

0
2354

Oddelek za gospodarske dejavnosti, gospodarske javne službe in finance

Oddelek za gospodarske javne službe

Izgradnja sekundarne kanalizacije v Tuhinjski dolini

Izvajalec del, Gorenjska gradbena družba d. d., je nadaljeval z deli v Tuhinjski dolini, kjer poteka izgradnja sekundarne kanalizacije. Gradnja se bo izvajala po odsekih, zajemala pa bo vasi Vrhpolje pri Kamniku, Soteska, Markovo, Vir pri Nevljah, Podhruška, Srednja vas pri Kamniku, Loke v Tuhinju, Potok, Vaseno, Hruševka in Buč. V tem tednu je predvideno nadaljevanje del. 

Zaključno srečanje prostovoljcev “Varna pot v šolo”

Prejšnji teden je podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi pozdravil in se zahvalil prostovoljcem, ki so v prvih septemberskih dneh, na najbolj izpostavljenih delih šolskih poti v občini Kamnik skrbeli za varno pot v šolo naših najmlajših občank in občanov. Tudi takšne akcije pripomorejo k temu, da v naši občini že dolgo nismo imeli nesreče z udeležbo najmlajših.

Oddelek za družbene dejavnosti

Dela na Podružnični šoli Zgornji Tuhinj se nadaljujejo, v preteklem tednu je izvajalec začel z zapiranjem pasu sten v mansardi, betoniranjem stopnic, v tem tednu bo nadaljeval s keramičarskimi in slikopleskarskimi deli.

Izvedeno je bilo javno naročilo male vrednosti za sanacijo igrišča ob Podružnični šoli v Zgornjem Tuhinju, na povpraševanje je prispela ena ponudba, ki je v postopku pregledovanja.

Iz Vrtca Antona Medveda Kamnik so nas obvestili, da na poziv za sprejem otrok v brezplačni program vrtca v trajanju 240 ur letno, ni prispela nobena vloga. Starše otrok, ki ne obiskujejo vrtca in so izpolnili starost najmanj 5 let, ponovno vabimo k vključitvi otrok v omenjeni program, pred vstopom v osnovno šolo. Več informacij lahko prejmejo v posameznih vrtcih.

Pretekli četrtek se je v Mestni hiši Rotovž v Mariboru sestal Odbor za podelitev Maistrovih priznanj v letošnjem letu. Sestanka sta se udeležili tudi imenovani članici iz občine Kamnik Lea Logar in Katja Vegel. Člani odbora so pregledali prispele predloge in soglasno sprejeli sklep, da letošnja priznanja prejme Roman Lorenčič – predsednik društva general Maister Cerkvenjak, Vladimir Ovnič – predsednik Koroškega domoljubnega društva Franjo Malgaj, Osnovna šola borcev za severno mejo Maribor, Domovinsko društvo generala Rudolfa Maistra Maribor in Ivan Tušek – praporščak DGRM. Slavnostna podelitev priznanj bo potekala 22. novembra 2018 v Mariboru.

.

“>Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik je ob svetovnem dnevi turizma, 27. septembra, organiziral brezplačno vodenje po Kamniku z izkušenim vodnikom. Obiskovalci Kamnika ter njegovi prebivalci so lahko tudi brezplačno obiskali kapelo na Malem gradu. Dopoldan in popoldan pa je predvsem otroke na Malem gradu razveseljevala maskota kamniška Veronika. Obiskovalci so idejo Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, ki je organiziral dogodke ob svetovnem dnevu turizma v središču mesta, pohvalili.

V Domu kulture Kamnik, ki je v upravljanju Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, so v torek, 25. septembra, pričeli s sezono 2018/19. Prvi večer Glasbe z okusom, kjer je nastopil Tilen Artač s kulinaričnimi specialitetami pa Gostišče Repnik, je bil že teden dni pred začetkom koncerta razprodan. Obiskovalci pa so bili nad nastopom navdušeni. V četrtek, 27. septembra, se je v Klubu Kino dom predstavil trobilni ansambel Glasbene šole Kamnik. Gre za prvo predstava v okviru okrepljenega sodelovanja z Glasbeno šolo Kamnik ter Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra Kamnik. Z novo sezono so namreč nastopi učencev in dijakov omenjenih šol vključeni v program sezone 2018/19. Nizi večerov, ki jih pripravljajo dijaki in učenci omenjenih šol, bodo žanrsko raznoliki, program pa v celoti sestavljajo sami z lastnimi produkcijami. Vpisi abonmajev se zaradi večjega zanimanja podaljšujejo do začetka prvih abonmajskih predstav. Poleg obstoječih abonmajev, Maistrovega abonmaja in Abonmaja Kam’nček, ki ostajata nespremenjena, je v  novi sezoni na voljo tudi Abonma Kam’na’smeh.

V prostorih Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik je potekalo tudi odpiranje javnega povabila za sofinanciranje projektov/dogodkov v okviru spodbujanja obiska in utripa v mestnem jedru Kamnika 2018. Na razpolago je 12.000 evrov.

Nezaslišan vandalizem v Keršmančevem parku

V začetku preteklega tedna so javni delavci Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik pri rednem pregledu javnih površin v Keršmančevem parku ugotovili, da je prišlo do vandalizma na igralih v kamniškem parku. Preko vikenda se je vandalizem nadaljeval.

Oddelek za razvoj in investicije

V sodelovanju z Javnim zavodom Mekinjski samostan smo uspešno kandidirali na razpisu ameriške ambasade v Sloveniji za kulturna sredstva (Cultural Grants). Odobren je bil projekt z naslovom “Ameriški kulturni teden v samostanu Mekinje” v vrednosti 4.000 USD.

V okviru projekta, ki promovira medsebojno razumevanje in kulturno izmenjavo med Ameriko in Slovenijo, bomo predvidoma konec novembra v samostanu gostili priznana ameriška umetnika, fotografa Stephena Wilkesa in pisatelja Manuela Gonzalesa. Omenjena umetnika bosta v samostanu in na ostalih lokacijah v Kamniku ustvarjala vsak na svojem področju, postavljena bo fotografska razstava, prav tako bosta izvedeni brezplačni delavnici oziroma predavanji o fotografiranju in pisanju za vse zainteresirane prebivalce. Ob zaključku ameriškega kulturnega tedna bomo v sodelovanju z lokalnim gostincem pripravili kulinarični dogodek, vezan na ameriški zahvalni dan. K sodelovanju pri posameznih aktivnostih bomo povabili tudi ključne lokalne akterje s področja kulture in turizma.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here