Kamniški kros Italijanoma, Naglič sedmi

0
818
Start Naglič

Kamniški gorsko kolesarski klub Calcit Bike Team se je znova izkazal z organizacijo 22. kamniškega krosa, mednarodne dirke UCI C.1 in dirke za slovenski pokal SloXcup. Najbolj prestižni zmagi v elite kategorijah sta šli Italijanoma Evi Lechner in Luci Braidotu. Rok Naglič je bil sedmi v nadvse blatni dirki, sicer pa je klub, ki je organiziral dirko prišel do štirih zmag.

Dirka je minila v blatu, kar je mnogim kolesarjem povzročilo težave, organizatorjem pa nekaj sivih las, saj so morali dan pred dirko nekoliko spremeniti progo zaradi napovedanega dežja, na dan dirke pa še dolžino dirke za zadnje kategorije.

Eva Lechner

Prvo najbolj prestižno dirko v kategoriji ženske elite je zmagala Italijanka Eva Lechner, druga je bila Avstrijka Lisa Pasteiner, tretja je bila Italijanka Marika Tovo. Sedemkratna zmagovalka dirke v Kamniku Tanja Žakelj dirke ni končala, zato je bila najboljša Slovenka na osmem mestu Vita Movrin.

Luca Braidot

Moške elite dirka je minila v znamenju Italijanov, ki so vpisali trojno zmago. Prvi je bil Luca Braidot, ki je v Kamniku slavil že tretjič, drugi njegov brat dvojček Daniele, tretji pa lanski zmagovalec Nadir Colledani. Najboljši Slovenec in član Calcit Bike Teama Rok Naglič je končal na sedmem mestu.

»Pred samo dirko sem imel kar nekaj težav. Od dirke si še nekaj dni nazaj nisem veliko obetal. Ampak sem se sestavil, počutje je bilo boljše. Prišel sem motiviran. Vedel sem, da bo težko, ker so prišli Italijani, ki so eni najboljših v svetovnem pokalu. Startal sem z rezervo. Šel sem iz kroga v krog po najboljših močeh. Veliko je bilo treba preteči. Prednost so imeli tisti, ki se res dobro peljejo v blatu. Tu bo še treba malo trenirati, da bom še bolj konkurenčen,« je dirko opisal Naglič, o vzdušju ob progi pa je dejal: »Vrhunsko vzdušje. Vsakič, ko sem se peljal mimo navijačev, sem dobil brzino več in sem se potrudil in šel na polno, da so še oni imeli nekaj od tega.«

Deveti je bil Gregor Krajnc, 11. Boštjan Hribovšek, 19. Luka Tavčar, 22. Mihael Štajnar in 24. Tilen Jagodič.

Izvrstno so znova dirkali Calcitovi mladi kolesarji. V kategoriji do 11 let je bil drugi Maks Majnik, tretji Kristjan Zupanc Anclin. V isti starostni kategoriji med deklicami je bila najboljša Tajda Šoštarko. V U15 je na drugem mestu končal Ambrož Vovk. Hana Kranjec Žagar je bila prepričljivo najboljša med deklicami do 15 let.

Med amaterji je do zmage prišel Simon Erjavec, sicer vodja kolesarske šole Calcit Bike Teama.

Med veterani 1 je bil drugi Uroš Mikelj, Ana Podpečan je bila najboljša med veterankami.

Nagrado za najboljši približek povprečnemu času s posebno nagrado pokrovitelja Endurance sta dobila Tamara Homar in Tine Zupan.

Za konec so se po centru Kamnika zapodili še štirje hrabri kolesarčki poganjalčki.

PR Calcit Bike Team

 

Oglasno sporočilo