Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 8. 10. do 13. 10. 2018

0
2810

8.10.2018
TATVINA UDARNEGA KLADIVA V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini udarnega kladiva v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpod roke delovnega stroja izvršil tatvino udarnega kladiva. Z opisanim dejanjem je neznani storilec gradbeno podjetje oškodoval za okoli 5.000 eur. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8.10.2018
TATVINA UDARNEGA KLADIVA V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarja v Domu počitka Mengeš, enoti Trzin. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec oskrbovanki izvršil tatvino gotovine v znesku 60 eur, za kolikor jo je tudi oškodoval. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8.10.2018
ZLORABA NEGOTOVINSKEGA PLAČILNEGA SREDSTVA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni zlorabi bančne kartice. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na celotnem medmrežju pridobil prepoznavo bančne kartice gospodarske družbe, ter nato v Združenih državah Amerike na različnih spletnih prodajnih mestih opravil nakupe v skupnem znesku okoli 1.000 eur, za kolikor je tudi oškodoval gospodarsko družbo. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9.10.2018
POSKUS DRZNE TATVINE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu drzne tatvine v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v Domžalah na Ljubljanski cesti na posebno predrzen način izvršil tatvino zlate verižice in sicer je pristopil do oškodovanke in ji iz vratu strgal verižico, v nadaljevanju pa zaradi kričanja oškodovanke od dejanja odstopil, pri čemer mu je odtujena verižica padla po tleh, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. OPIS STORILCA: 25-30 let, srednje postave, visok 175-180 cm, temnih krajših las, oblečen črna jopica s kapuco. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z
zbiranjem obvestil.

10.10.2018
TATVINA DELOV VOZILA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini delov vozila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču v Domžalah, iz tam parkiranega OA, odtujil meglenko in del zaščitne maske prednjega odbijača. Z opisanim dejanjem je neznani storilec oškodoval oškodovanko za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 10. 2018
POSKUS VLOMA V AVTOMOBIL NA RODICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v osebni avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti sprednja desna vrata vozila, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Z opisanim dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 450 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 10. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V HOMCU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Homcu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno stanovanjske hiše in na navedeni način prišel v njeno notranjost, katero je pregledal, ter iz notranjosti odtujil nekaj denarja in zlatnino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 10. 2018
VLOMA V AVTOMOBIL V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vloma v osebni avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z namenom protipravne prilastitve predmetov z razbijanjem stekla na sprednjih levih vratih osebnega avtomobila znamke Peugeot, in tako iz vozila odtujil nahrbtnik z vsebino. Z opisanim dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 10. 2018
POŠKODOVANJE OSEBNEGA VOZILA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poškodovanju osebnega vozila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec med 07.30 in 9.30 uro v Domžalah poškodoval osebno vozilo znamke VW, Passat, ki je bilo parkirano v športnem parku Domžale. Z opisanim dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 450 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 10. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE NA RODICI
Policisti PP Domžale so imeli v postopku štiri kršitelje, katerim so, vsakemu posebej, zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu policijske postaje Domžale bodo policisti zoper 2 kršitelja uvedel hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku, zoper
preostala dva kršitelja pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

13. 10. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

13.10. 9. 2018
AČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v Dobu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola (0,71 mg/l). Na kraju mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

13. 10. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno stanovanjske hiše in na navedeni način prišel v njeno notranjost, katero je pregledal, ter iz notranjosti izvršil tatvino alarmne naprave. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13. 10. 2018
ZASEG MOTORNEGA VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti PP Domžale so v Drtiji imeli v postopku mladoletnega voznika osebnega vozila, kateri je le tega vozil brez vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Na območju Policijske postaje Domžale je bilo v preteklih tednih zaznati porast tatvin vozil. Način storitve vseh kaznivih dejanj je bil enak, saj so storilci izkoristili očitno zanemarjanje samozaščitnih ukrepov oškodovancev in njihovo vozilo odpeljali s pomočjo originalnih ključev, ki so bili v vozilu oz. je bilo vozilo celo v delovanju. Občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih na način, da bodo preprečili neupravičeno uporabo njihovega vozila.

Prav tako v zadnjem obdobju beležimo porast kaznivih dejanj tatvin koles. V sled navedenega vse občane pozivamo v dvigu samozaščitnih ukrepov (ustrezno
zaklepanje koles, zaklepanje prostorov, kjer so shranjena kolesa, itd), tudi na tem področju.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo