Lukov sejem v Lukovici tokrat v znamenju gasilcev, domačih dobrot in županskih volitev

0
1674

Le nekaj dni za godom svetega Luka, točneje 20. oktobra, je Turistično olepševalno društvo Brdo Lukovica pripravilo v središču Lukovice Lukov sejem.
Sveti Luka je zaščitnik zdravnikov, kirurgov, slikarjev, kiparjev, pisarjev, zlatarjev, mesarjev, celo neomožene moške je vzel pod svoje okrilje, ter izdelovalce stekla in čipk.
Svetemu Luku je posvečena cerkev v Spodnjih Praprečah, ki je edinstven primer gotske cerkve na Slovenskem in s tem vredna ogleda. Prejšnji župnik Andrej Svete se je zelo zavzemal za njeno obnovo in jo skupaj Z občino Lukovica tudi uspešno izpeljal. Cerkev so namreč povrnili v prvotno stanje brez kora in ostalih pridobitev, ki jih je prinesel čas.
In kaj je bilo tokrat novega na Lukovem sejmu v Lukovici, ki je bil tudi zahvaljujoč se lepemu, sicer malce meglenemu vremenu, v zgodnjih jutranjih urah dobro obiskan. Tokrat smo na sejmu opazili povečano število ponudnikov medu iz Črnega grabna, za kar gre zahvala pridnim čebelam in materi naravi. Poleg suhorobarske ponudbe so bili tu še suhomesnati izdelki ter sadje, ki je tudi letos dobro obrodilo. Za tiste, ki si želijo spoznati kaj novega je bil tokrat dan na pokušino pečen sladek krompir, ki nam lahko naše kosilo naredi drugačno, ali nam popestri priloge h kosilu.
Ni pa manjkal niti lovski golaž, ki tekne prav vsem obiskovalcem in ga pripravlja zelena bratovščina LD Lukovice. Ponudba se je tokrat vrtela tudi okoli volilnega golaža, le, da golaža ni bilo, lahko pa smo poskusili pečen kostanj in omlete, kandidatov za županski stolček. Odskočna deska za borbo, za župansko mesto, je bil tokrat Lukov sejem, kdo bo na koncu sedel na njem bomo pa še videli.
Tudi tokrat gre pohvala organizatorjem, ki so se potrudili in na sejem povabili ponudnike iz občine, ki jih ni malo in zelo zmanjšali ponudbo trgovcev s kramo. Sejem bil je živ in upajmo, da bo tudi Peregrinov sejem, ki je naslednji na vrsti tako pester in barvit.
DJD

Oglasno sporočilo