Mladi Sunsi na obisku pri zagrebški Cedeviti

0
2497
Nace Pajnič, pionirji U13
Tri ekipe Helios Sunsev, pionirji U13 (2005), pionirji U15 (2003/04) in kadeti U17 (2001/02), so sredo izkoristile za košarkarski izlet v Zagreb, kjer so fantje odigrali tekme proti vrstnikom Košarkarskega kluba Cedevita, si ogledali njihov trening kamp in zvečer odšli še na člansko tekmo EuroCup-a med Cedevito in Andoro, za katero nastopa slovenski reprezentant Jaka Blažič.
V Zagrebu je Domžalčane pričakal Marino Baždarić, nekdanji košarkar Olimpije in hrvaški reprezentant, ki zdaj skrbi za mlajše programe pri Cedeviti. Njihov trening center je fascinanten, na območju nekdanje skupne države mu verjetno ni para. Na zagrebškem Velesejmu imajo dve hali oz. dva hangarja preurejena v svoje prostore. Kar štiri dvorane na enem mestu, s pripadajočimi garderobami in fitnes prostorom, ter celoten pisarniški ustroj kluba, sestavljajo njihov t.i. Dom košarke. Pogoji ena A! Podobno kot pri nas v Domžalah, da ne bo slučajno kakšne pomote, samo še kakšno dodatno igrišče manjka ob dvorani. 🙂
Jure Snoj, kadeti U17
Prvi so na parket stopili pionirji U15 in s košarkarji Cedevite odigrali odlično tekmo, zelo agresivno in čvrsto z obeh strani, ter v tesni končnici prišli tudi do zmage s 85:82. Nato so vzporedno svoji tekmi odigrali še pionirji U13 in kadeti U17. Slednji so tekmo odigrali proti KK Mladost, partnerskemu klubu Cedevite oz. njihovi drugi ekipi, saj je prvo kadetsko ekipo, za katero igra tudi naš nekdanji član Rok Radović, zvečer čakal mestni derbi proti Ciboni. Domžalčani so prevladovali od prve do zadnje minute in na koncu visoko slavili z 82:52. Pionirji U13 pa so večino svoje tekme zaostajali, vmes tudi že za 18 točk, se nato v zadnjem delu igre prebudili in približali tudi le na dve točki zaostanka, a je za popoln preobrat zmanjkalo moči, domači pa so slavili z 72:63.
Urban Klavžar, pionirji U15

Po končanih tekmah je sledila vožnja do centra Zagreba, točneje v Dvorano športov, kjer so se člani Cedevite, ki jih vodi naš nekdanji odlični košarkar Jure Zdovc, v EuroCup-u pomerili z Andoro, španskim prvoligašem, za katerega uspešno nastopa slovenski reprezentant Jaka Blažič. Domači so bili prepričljivo boljši skozi vso tekmo, čeprav so Domžalčani potiho stiskali pesti tudi za Blažiča, a je visoka zmaga vseeno ostala v Zagrebu.

Končna ocena izleta je več kot pozitivna, s Cedevito je bil navezan kontakt, ki se ga bo poskušalo v bodoče še kdaj izkoristit, fantje pa so dobili še nekaj dodatnih izkušenj na njihovi košarkarski poti.

Oglasno sporočilo