Predstavitev zbornika »Ne pozabimo!«

0
1999

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Kamnik – Komenda letos obeležuje 20-letnico delovanja in 50-letnico ustanovitve Teritorialne obrambe Slovenijo. Ob tej priložnosti so izdali zbornik z naslovom »Ne pozabimo!«, ki je včeraj uradno ugledal luč sveta, in pomeni tematsko nadaljevanje zbornika »Hvala vam!« iz leta 2001.
Predstavitvi zbornika, ki se je zvečer odvijala v dvorani Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik, sta v imenu Občine Kamnik prisostvovala tudi podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi in podžupan Matej Slapar skupaj z županom Občine Komenda Stanislavom Poglajnom in s predsednikom Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Kamnik – Komenda mag. Zvonkom Cvekom ter ostalimi predsedniki in predstavniki veteranskih organizacij.

V zborniku so zbrani zapisi in fotografije različnih avtorjev, novi prispevki o doslej znanih dogodkih ter njihovih okoliščinah v prelomnem času osamosvajanja Republike Slovenije.

Z več zornih kotov osvetljuje dejavnost Teritorialne obrambe, Manevrske strukture narodne zaščite in zaslužnih posameznikov v pripravah obrambe in aktivnostih med osamosvojitveno vojno, prinaša pa tudi kronološki pregled (so)delovanja veteranskih organizacij na Kamniškem, kot so Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Kamnik – Komenda, Policijsko veteransko društvo Sever – Odbor Kamnik, Koordinacija veteranskih in domoljubnih organizacij Kamnik in drugih.

.

“>Uredniški odbor je v sestavi mag. Zvonko Cvek, Demitrij Perčič, Janez Benkovič, Edo Jerman, Tone Ftičar in Marjan Schnabl pregledal prispevke, glavni urednik je Tone Ftičar, odgovorni urednik pa mag. Zvonko Cvek.

Zbornik je podrobno predstavil glavni urednik Tone Ftičar.

Občina Kamnik

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here