Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 29. 10. do 4. 11. 2018

0
1474

29. 10. 2018
POSKUS VLOMA V AVTOMOBIL V ZALOGU POD SVETO TROJICO
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v avtomobil v Zalogu pod Sveto Trojico. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti voznikova vrata, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z dejanjem je povzročil za okoli 1.000 eurov materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 10. 2018
POSKUS VLOMA V STANOVANJE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanje v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti vhodna vrata v stanovanje, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z dejanjem je povzročil za okoli 1.000 eurov materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 10. 2018
NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je mož dlje časa nad svojo ženo izvajal psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti možu izrekli ukrep prepovedi
približevanja ženi. S strani preiskovalne sodnice okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen in podaljšan še za 15 dni. Zoper storilca bo podana KO na pristojno sodišče.

30. 10. 2018
TATVINA KOLESA V RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkirišča v Radomljah odtujil črno moško kolo znamke KTM, tip MTB MPEAK DEORE 29, številk okvirja AZB201416, ter kolesarsko čelado. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 450 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 10. 2018
TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkirišča v Domžalah odtujil tam parkiran, zaklenjen, osebni avtomobil znamke Renault Scenic, sive barve in z navedenim dejanjem lastnico oškodoval za okoli 19.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30.10. 2018
POSKUS VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V PRELOGU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Prelogu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl balkonska vrata stanovanjske hiše, in tako prišel v notranjost, katero je pregledal, vendar iz notranjosti ni ničesar odtujil. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 10. 2018
VLOM V TRGOVINO V IHANU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v trgovino v Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl stranska vhodna vrata trgovine in na navedeni način prišel v njeno notranjost, kjer je razbil steklo vrat na pisarni katero je pregledal, ter iz notranjosti odtujil sef z denarjem. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 15.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 10. 2018
KD NASILJE V DRUŽINI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je bivši mož dlje časa nad svojo ženo izvajal psihično nasilje. Zoper storilca bo podana KO na pristojno sodišče.

31. 10. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vhodna vrata ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore, vendar iz notranjosti ni ničesar odnesel. Z dejanjem je povzročil za okoli 500 Eurov materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31. 10. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na neugotovljen način prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in izvršil tatvino gotovine ter več kosov različne zlatnine. Z dejanjem je lastnico oškodoval za okoli 15.000 Eurov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31. 10. 2018
VLOM V AVTOMOBIL V LOKI PRI MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v avtomobil v Loki pri Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem razbil steklo na sovoznikovih vratih ter tako prišel v notranjost, vendar iz notranjosti ni ničesar odnesel. Z dejanjem je povzročil za okoli 200 Eurov materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31. 10. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

31.10. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v Dobu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil neregistriran avtomobil pod vplivom alkohola (0,83 mg/l). Na kraju mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

01. 11. 2018
VLOM V GOSTINSKI LOKAL V ŠENTVIDU PRI LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Šentvidu pri Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vhodna vrata lokala in tako prišel v notranjost od koder je odtujil sef z denarjem in več steklenic različne alkoholne pijače. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

01. 11. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA VIRU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vrata terase ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in nato vlomil še v vzidan sef in iz njega izvršil tatvino gotovine, iz drugih prostorov pa več kosov različne zlatnine. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 11.000 Eurov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 11. 2018
POSKUS VLOMA V OSEBNO VOZILO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v osebno vozilo, ki je bilo parkirano na parkirišču nakupovalnega centra Tuš, na naslovu Domžale, Mestni trg 1. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti sprednja vrata vozila, kar pa mu ni uspelo in je dejanje ostalo pri poskusu. Z dejanjem je povzročil za okoli 100 Eur materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 11. 2018
VLOM V SLAŠČIČARNO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v slaščičarno v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl okno slaščičarne, ter tako prišel v notranjost, iz katere je odtujil manjšo vsoto gotovine – napitnino. Policisti so pri opravljenem ogledu kraja kaznivega dejanja zavarovali več sledi, ter nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

03. 11. 2018
VLOM V AVTOMOBIL V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem razbil steklo na sovoznikovih vratih ter tako prišel v notranjost, ter iz notranjosti torbico z dokumenti in gotovino. Z dejanjem je povzročil za okoli 2.100 EUR materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

03. 11. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA PŠATI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Pšati. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl balkonska vrata terase ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in izvršil tatvino gotovine in nekaj predmetov. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 5.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

03. 11. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KRTINI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Krtini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vrata terase ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in izvršil tatvino gotovine in zlatnino. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 12.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega
nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

04. 11. 2018
TATVINA DENARNICE Z DOKUMENTI V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice v Lukovic. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja Tatvine po 204/I. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), ker je 4.11.2018, na počivališču Lukovica, z umivalnika toaletnega prostora vzel oškodovanki denarnico z vsebino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec oškodoval oškodovanko za okoli 450 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo