Kronika policijske postaje Domžale (od 15.4. do 21.4.2019)

0
1738

15. 4. 2019
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom prepovedanih drog, kar je bilo ugotovljeno s pomočjo hitrega testa na kraju, prav tako pa je v postopku voznik odklonil strokovni pregled. Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

15. 4. 2019
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE V DRAGOMLJU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Dragomlju. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila, na katerem je imel nameščeni reg. tablici, kateri ne pripadata vozilu, zaradi neprilagojene hitrosti trčil v ograji stanovanjskih hiš. V postopku z voznikom so policisti ugotovili, da je le ta osebni avtomobil vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,63 mg/l). Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

17. 4. 2019
TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila na počivališču bencinskega servisa OMV v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjenega rezervoarja tovornega vozila odtujil okoli 300 litrov dieselskega goriva in z opisanim dejanjem tuje podjetje oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 4. 2019
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da sta bili v prometni nesreči udeleženi dve vozili. Do nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom ene izmed voznic. V prometni nesreči se je povzročiteljica nesreče lahko telesno poškodovala in je sama naknadno iskala zdravniško pomoč. Povzročiteljici nesreče so policisti zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

18. 4. 2019
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP NA RODICI
Policisti PP Domžale so imeli na Rodici v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Prav tako je bilo ugotovljeno da je voznik vozilo vozil pod vplivom alkohola (0,68 mg/l). Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

18. 4 2019
INTERVENCIJA IN PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Ugotovljeno je bilo, da je močno vinjeni kršitelj zmerjal in žalil občanko in njenega prijatelja. Med postopkom je močno vinjeni kršitelj zmerjal in žalil, ter grozil tudi policistom. Ker močno vinjeni kršitelj na kraju kljub zakonitim ukazom policistov ni prenehal s kršitvami, so policisti kršitelju odvzeli prostost in zoper njega odredili pridržanje do iztreznitve po 109/II ZP-1. Kršitelju so policisti zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

19. 4. 2019
IZSLEDITEV POBEGLEGA GOJENCA
Policisti PP Domžale so na podlagi razpisanega iskanja za pobeglim gojencem vzgojno izobraževalnega zavoda izsledili pobeglega gojenca, ter ga privedli nazaj v zavod, kjer so ga predali vzgojitelju zavoda.

20. 4 2019
INTERVENCIJA IN PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Ugotovljeno je bilo, da je močno vinjeni kršitelj zmerjal in žalil sosedi. Med postopkom je močno vinjeni kršitelj zmerjal in žalil, ter grozil tudi policistom. Ker močno vinjeni kršitelj na kraju kljub zakonitim ukazom policistov ni prenehal s kršitvami, so policisti kršitelju odvzeli prostost in zoper njega odredili pridržanje do iztreznitve po 109/II ZP-1. Kršitelju bodo policisti zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru naknadno izdali plačilni nalog.

21. 4. 2019
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V MENGŠU
Policisti PP Domžale so imeli v Mengšu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,58 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

21. 4. 2019
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V ZABORŠTU
Policisti PP Domžale so imeli v Zaborštu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,62 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

21. 4. 2019
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V ZABORŠTU
Policisti PP Domžale so imeli v Zaborštu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (1,03 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Glede na dejstvo, da se bliža praznični čas in s tem povezana odsotnost občanov od doma, policisti policijske postaje Domžale pozivamo vse občane, da ustrezno zavarujejo svojo lastnino oziroma poskrbijo za (dodatne) samozaščitne ukrepe, ki bodo nedvoumno pripomogli k manjšemu številu izvršenih kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete (vlomi v stanovanjske hiše in stanovanje, tatvine, itd). Prav tako je pričakovati porast kaznivih dejan tatvin iz stanovanjskih hiš, storjenih na posebno predrzen način, kjer skupine storilcev iščejo ranljive osebe (starejši ljudje, zaselki…)pri čemer jih zamotijo s pogovorom in zvabijo iz hiše s pogovorom z raznimi pretvezami (sprašujejo za pot, povedo da so iz komunalnega ali telekomunikacijskega podjetja, da bodo napeljeval kable, prosijo za vodo, ipd.) Drugi tatovi medtem vstopijo v dom ter kradejo denar in vrednejše predmete. Do prihoda policistov občani naj ne hodijo tam, kjer so se gibali tatovi in naj ne premikajo predmetov, s katerimi so bili tatovi v stiku.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo