Hvala za vaše glasove, gremo še v drugi krog!

0
1778

Za nami so lokalne volitve na katerih smo v Domžalah pokazali, da si želimo spremembe. Socialni demokrati Domžale se vam zahvaljujemo za izkazano zaupanje in vam obljubljamo, da bova oba občinska svetnika, skupaj z občinskim odborom delala v dobro vseh vas.
Hkrati pa nas veseli tudi, da ste skupaj z nami v veliki meri podprli kandidata za župana občine Domžale Metoda Marčuna, ki smo ga tudi Socialni demokrati podprli z namenom, da razvoj naše občine premaknemo naprej – v boljši jutri. Veliko vas je prepoznalo pravo odločitev vseh nas, zato si iskreno želimo, da se odpravite na volišče tudi 2. decembra, ko bomo še enkrat izbirali župana. Skupaj z Metodom Marčunom bomo lahko dosegli naše ključne cilje, kot je učinkovito upravljanje in transparentno delovanje ter kvaliteten nadzor javnih zavodov in podjetij, ustanovitev podjetniškega pospeševalnega centra ter ustvarjati podjetništvu in gospodarstvu ter šolstvu prijazno okolje. Sprememba na bolje z novim županom bo zagotovo dvig kvalitete bivanja vseh občanov – od mladih do starejših, dveh ključnih skupin, ki sta pogosto potisnjeni na rob družbe.

 

Starejši si zaslužijo boljše tretje življenjsko obdobje

Poskrbeti moramo za pomoč in nego na domu, oskrbovana stanovanja, zagotoviti zadostno število in pestrost mest v domovih za starejše, dnevni center za starejše in večji poudarek na medgeneracijskem sodelovanju. To je le del tega, kar potrebujemo za naše najbolj ranljive skupine občanov. Poskrbeti moramo tudi za raznolikost in dostopnost programov, ki bodo obogatili življenje ljudi v tretjem življenjskem obdobju na način, da si ga bodo to lahko privoščili.
Seveda pa ne smemo pozabiti niti na ključne projekte, kot je celostna prometna strategija, ki bo odpravila prometne zamaške v našem mestu in povečala varnost v prometu. Urediti je treba nevzdržno stanje v katerem živijo stanovalci SPB-ja. Predvsem pa je potrebno vrniti glas krajevnih skupnostim, ki nam je bil odvzet v zadnjih letih. Krajevne skupnosti so prvi stik občanov s problemi v lokalni skupnosti in čas je, da nam občina prisluhne in začne reševati probleme, na katere opozarjamo ves čas.

V dosedanji občinski strukturi vse to žal ni bilo mogoče rešiti, verjamem pa, da bi z novim županom Metodom Marčunom, te spremembe lahko dosegli. Zato, občani in občanke, pojdite 2. decembra na volišče in oddajte svoj glas sprememba – novemu županu. 

Marjan Ravnikar, OO SD Domžale

 

Oglasno sporočilo