Kronika Policijske postaje Kamnik od 19.11. do 24.11.2018

0
1640

19.11. 2018
ZLORABA BANČNE KARTICE PREKO SPLETA
Na policijski postaji se je zglasil občan in naznanil zlorabo bančne kartice. Ugotovljeno, da je neznani storilec na neznan način prišel do podatka bančne kartice in s pomočjo podatkov izvedel plačilo storitev v Singapurju v višini 176,17 eur. Sledi zbiranje obvestil in poročilo na okrožno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA PEROVEM
Policisti so na Perovem obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča voznika, zato je zapeljal v robnik. Izdano obvestilo o odstopu.

20.11. 2018
PONAREJEN BANKOVEC
Zaposlena na Delavski hranilnici je obvestila o najdbi ponarejenega bankovca za 50 evrov, ki so ga izločili pri štetju dnevnega izkupička nekega podjetja. Bankovec je bil poslan na ekspertizo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA PARKIRIŠČU
Policisti so na Fužinah obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Ugotovljeno, da je prijaviteljica parkirala svoje vozilo na parkirani prostor, ko ji neznani voznik z neznanim vozilom poškodoval desno stran vozila ter s kraja odpeljal, ne da bi oškodovanki nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in uradni zaznamek.

21.11. 2018
PES UGRIZNIL IN POKONČAL DRUGEGA PSA
Policisti so na območju Košiš obravnavali intervencijo, kjer je občanka po naselju sprehajala svojega psa, ko je do njiju pritekel pes, ki ni bil ustrezno fizično varovan (ni bil na povodcu) in je napadel, ugriznil in pokončal njenega psa. Na kraju skrbniku psa izdan plačilni nalog za kršitev Zakona o zaščiti živali. Sledi obveščanje VURS.

22.11. 2018
INTERVENCIJA NA FUŽINAH
Na Fužinah smo obravnavali verbalni spor med partnerjema, in sicer je kršitelj v jezi prijel in vrgel mobilni telefon čez balkon. Za kršitev mu je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
V bližini naselja Mlaka smo eni osebi na podlagi 52.člena ZNPPol zasegli neznano zeleno-rjavo posušeno snov, rastlinskega izvora. Po analizi bo verjetno zoper kršitelja uveden postopek o prekršku.

PROMETNA NESREČA NA ŠOLSKI ULICI
Na Šolski ulici se je pripetila prometna nesreča z lahkimi telesnimi poškodbami. Do nezgode je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti povzročitelja. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

23.11. 2018
POŠKODOVANJE JAVNE RAZSVETLJAVE V PC
Policisti so v poslovni coni Žeje obravnavali prometno nesrečo s pobegom, in sicer je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v drog javne razsvetljave in s kraja odpeljal in s tem oškodoval občino Komenda. Sledi zbiranje obvestil in uradni zaznamek.

VLOM V HIŠO NA PEROVEM
Na Perovem se je zgodil vlom v stanovanjsko hišo, kjer je v popoldanskem času neznani storilec na vzvod vlomil skozi pritlično okno stanovanjske hiše. Iz hiše je nato odtujil zlatnino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

RAZBITJE STEKLA NA ŠUTNI
Policisti so na Šutni obravnavali poškodovanje tuje stvari, in sicer je neznani storilec preko noči z neznanim predmetom razbil izložbeno okno. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

24.11. 2018
VLOM V HIŠO V VOLČJEM POTOKU
V Volčjem Potoku smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je tudi tu v poznih popoldanskih urah vlomil na vzvod skozi pritlično okno hiše, kjer je pregledal celotno hišo in iz prostorov odtujil denar in zlatnino. Na kraju so policisti opravili ogled in zavarovali več uporabnih sledov, ki bodo služile za odkritje storilca. Z raziskavo kaznivega dejanja nadaljujemo in bomo o izsledkih obvestili državno tožilstvo.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo