Božično-novoletni koncert Osnovne šole Marije Vere

0
2195

Čeprav se jesen še ni prav prevesila v zimo, saj nas sneg še ni obiskal tako, kot se za zimo spodobi, je učencem in zaposlenemu na Osnovni šoli Marije Vere uspelo pričarati čarobne decembrske trenutke. Podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi je včeraj skupaj s podžupanom Matejem Slaparjem in ravnateljico Osnovne šole Marije Vere Violeto Vodlan prisostvoval božično-novoletnemu koncertu, ki se je odvijal na šolski ploščadi.

.

“>Ob tej priložnosti je zbrane pozdravila ravnateljica Osnovne šole Marije Vere Violeta Vodlan: »Prav lepo pozdravljeni na današnji prireditvi, ki smo jo z učenci pripravili za vas. Pred nami je praznični december, ki se ga najbolj veselijo naši otroci, saj nas razveseljujejo trije dobri možje. Lepo je dobiti darilo, še lepše pa je nekoga obdariti. Že od nekdaj ljudje vedo, da z obdarovanjem lahko osrečimo tistega, ki mu nekaj podarimo, osrečimo pa tudi sebe. Vsi danes hrepenimo po stvareh, ki jih ne moremo kupiti, kot so sreča, zdravje, zadovoljstvo in mir. Ne glede na to, kako neverjetno bo slišati, se največja sreča skriva v pomoči tistim, ki jo potrebujejo. Zato zavihajmo rokave in pomagajmo tistim, ki pomoč potrebujejo.«

.

“>Podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi pa je dejal: »Danes bomo skupaj poplesavali, da nam bo čim bolj toplo, da preženemo mraz, ki pa napoveduje tudi prihod zime. Vsako leto prihod zime napoveduje tudi vaša prireditev, ki jo pripravljate že tradicionalno. Kot pa ste že večkrat dokazali, dokazujete tudi danes, da znate stopiti skupaj in biti dobrodelni za to, da pomagate tistim, ki si vsega ne morejo privoščiti. Z novoletnim bazarjem in s prireditvijo zbirate prispevke za šolski sklad. Pred nami je december. Pred nami je čas, ko bo še veliko priložnosti za takšna in podobna plemenita dejanja. Izkoristite december in čas veselja tudi za to, da nas pridete obiskat v ožji del našega mesta. Na vas v Keršmančevem parku čaka drsališče, naslednji petek, 7. decembra 2018, pa bomo ob 17. uri na Glavnem trgu prižgali novoletno razsvetljavo in zares vstopili v tisti najlepši čas. Čas veselja. Naj bo december prazničen in vesel. Srečno.«

Včerajšnji večer so nam polepšali in nam ogreli srce Val Ulčar s harmoniko, Lan Goričar Završek na klaviaturah, otroški in mladinski pevski zbor šole pod vodstvom zborovodkinje Alenke Markus, učenci 1. razreda z učiteljicami, učenci plesne šole Miki in šolski ansambel.

Po koncertu so se gostje lahko sprehodili skozi pester in pisan novoletni bazar, za katerega so se vsi tudi letos zelo potrudili.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here