Mengeški likovniki pričarali zimo v Medgeneracijskem centru Bistrica

0
2057

V avli Medgeneracijskega centra Bistrica v Domžalah so člani Likovnega društva Mengeš postavili razstavo svojih likovnih del in tako prinesli zimo med stanovalce centra in njihove obiskovalce. Dve veliki skupinski sliki krasita decembrsko okrašeno avlo centra. »ZIMA« dimenzije 200 x 280 cm je sestavljena iz 16 platen, druga pa je »BABICA PRIPOVEDUJE« dimenzije 200 x 200 cm sestavljena iz 25 platen. Poleg teh velikih motivov je razstavljenih še 15 likovnih del 8 avtorjev z zimskimi motivi. Razstava bo na ogled predvidoma do konca januarja 2019.
V jesenskem času so potekale različne aktivnosti, katerih so se člani društva udeleževali in svoja dela tudi razstavljali. Sodelovali so na ex temporih in delavnicah. Binca Lomšek se je udeležila ex tempora v Kamniški Bistrici, Irena Gorenc in Špela Magister ex tempora Breza, Helena Testen je postavila razstavo 7 fotografij in 3 likovnih del v Mestni kavarni Mesing bar.

Na jubilejnem 40. regijskem srečanju fotografskih skupin in posameznikov Gorenjske »Ujeti pogledi«, ki ga je organiziralo Fotografsko društvo Janez Puhar Kranj in JSKD OI Kranj in Koordinacija za Gorenjsko, je sodelovala Binca Lomšek. Tema je bila kultura in prosta tema. Med 474 fotografijami in 65 avtorji se je uvrstila z dvema fotografijama na temo kultura v izbor za razstavo. Odprtje razstave je bilo 5.12.2018 v Galeriji Bala v Starem mestnem jedru Kranja. Razstava bo na ogled do 7.1.2019.
December je precej aktiven za društvo, saj pripravlja društveno razstavo z naslovom »AvtoPORTRET«, katere odprtje bo 19.12.2018 ob 18.00 uri v Kulturnem domu Mengeš. Vljudno vabljeni!

Besedilo J. Šmon
Fotografije Binca Lomšek

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here