Kronika Policijske postaje Kamnik za obdobje od 4. 12. do 9. 12. 2018

0
2079

4. 12. 2018
POGREŠANA OSEBA
Policisti so bili nekaj pred 11. uro obveščeni o pogrešani osebi na območju Kamnika. V iskanje se je vključilo več policijskih patrulj z območja PU Ljubljana in tudi policijski helikopter. Oseba je bila najdena na območju Domžale in predana v zdravstveno oskrbo.

SPUŠČENI PSI
Policisti so bili obveščeni o več spuščenih psih v Šmartnem v Tuhinju. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper lastnika izrečen ustrezen ukrep po Zakonu o zaščiti živali.

TATVINA V TRGOVINI
V trgovini na območju Kamnika so neznanci izvršili tatvino več izdelkov. Storilci so bili kasneje izsledeni. Zaseženi so jim bili odtujeni predmeti. Zoper storilce sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

POŠKODBA STEKLA NA VRATIH
Neznani storilec je v stanovanjskem bloku na območju Kamnika poškodoval steklo na vhodnih vratih stanovanja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

SPOR V DRUŽINI
V okolici Kamnika je prišlo do spora v družini. Kršitelju bo izrečena globa po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

SPOR MED SOSEDOMA
Na območju Komende je prišlo do spora med sosedoma zaradi meje. Kršitelju bo izrečena globa po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

POVOŽENJE DIVJADI
V nočnih urah je voznik z osebnim avtomobilom v Srednji vasi povozil srno. Na vozilu je nastala materialna škoda. Za srno je poskrbel lovec LD Sela.

5. 12. 2018
VLOM V AVTOMAT ZA PIJAČO
Neznani storilec je v okolici Kamnika preko noči vlomil v avtomat za pijačo in prigrizke. Policisti so opravili ogled kraja dejanja in zavarovali sledi. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA V TRGOVINI
V trgovini na območju Kamnika je neznani storilec izvršil tatvino 6 steklenic alkoholne pijače. Policisti so v trgovini zasegli posnetke varnostnih kamer. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

INTERVENCIJA V ZASEBEN PROSTORU
Policisti so na območju Kamnika opravili intervencijo v zasebnem prostoru. Kršitelju bo izrečena globa po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

6. 12. 2018
PROMETNA NESREČA V PODGORJU
Policisti so v krožišču v Podgorju obravnavali prometno nesrečo v kateri sta bila udeležena voznik motornega kolesa in osebnega avtomobila. Voznik motornega kolesa je bil lažje poškodovan. Vzrok nesreče je izsiljevanje prednosti. Kršitelju je bila izrečena globa po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

VLOM V OSEBNI AVTO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avto, ki je bil v večernem času parkiran v Stahovici na poti proti Sv. Primožu. Opravljen je bil ogled kraja dejanja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

7. 12. 2018
PROMETNA NESREČA NA PEROVEM
Na kamniški obvoznici so policisti obravnavali prometno nesrečo, na srečo, brez telesnih poškodb. Vzrok nesreče je bila neprilagojena hitrost, zato je bila izrečena globa za prekršek po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

NA ŽALAH NAJDENA ROČNA URA
Občan je na pokopališču na Žalah v Kamniku našel ročno uro. V kolikor jo kdo pogreša, naj se zglasi na PP Kamnik.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU
Policisti so obravnavali kršitev javnega reda in miru, ki se je zgodila 4. 12. 2018 na območju Kamnika. Po zbranih obvestilih bo kršitelju izrečena globa po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

PROMETNA NESREČA V MOSTAH
V Mostah so policisti obravnavali prometno nesrečo v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovala. Do nesreče je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja. Izrečena je bila globa za prekršek po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

INTERVENCIJA V DOMŽALAH
V Domžalah je prišlo do spora med občanoma. Po zbranih obvestilih bodo policisti izvedli ukrep po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

8.12.2018
ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
Patrulja je imela v Volčjem Potoku postopek z voznikom, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti. Po pravilni uporabi alkotesta je le ta pokazal 1.15 mg/l. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in podan bo obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

IZREČENE GROŽNJE
Policisti so obravnavali dve kaznivi dejanji, zaradi izrečnih groženj. Prvo grožnjo so obravnavali v oklici Kamnika, drugo v okolici Komende. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA V KAMNIKU
V Kamniku se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo. Zaradi vožnje preblizu desnega roba je bila izrečena globa za prekršek po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

PROMETNA NESREČA V TUHINJSKI DOLINI
Na cesti skozi Tuhinjsko dolino so policisti obravnavali prometno nesrečo v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovala. Do nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti. Izrečena je bila globa za prekršek po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

OBNEMOGLA OSEBA V STANOVANJU
Policisti, reševalci in gasilci so v Kamniku vstopili v stanovanje, kjer je bila oseba, ki je potrebovala pomoč. Oseba je bila z reševalnim vozilom odpeljana na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

9. 12. 2018
IZREČENA PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Policisti so v okolici Kamnika obravnavali spor v družini. Po zbranih obvestilih, so se odločili za ukrep prepovedi približevanja. Nadaljnji postopek bo tekel pred pristojnim sodiščem.

PROMETNA NESREČA Z MATERIALNO ŠKODO
Na cesti proti Črnivcu so policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. V nesreči je bil udeležen voznik osebnega avtomobila, ki je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo motornih vozil, zato so policisti odstopili od ogleda prometne nesreče.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here