PLTS, 19. kolo: Domžale – Krško 2:1

0
1638

Dario Melnjak: “Dobro izhodišče za napad na tretje mesto”

Domžalski nogometaši se z zmago odpravljajo na zaslužen zimski premor, ki ga bodo preživeli v zgornji polovici lestvice. Na zadnji letošnji tekmi so včeraj ugnali Krško, proti kateremu sta se med strelce vpisala Amedej Vetrih in Dario Melnjak, za katerega je bil to jubilejni deseti zadetek v domžalskem dresu.

nkd 15 melnjak

“Vedeli smo, da nas čaka težka tekma in motiviran ter zelo čvrst nasprotnik. Trener nas je skozi teden odlično pripravil na vse pasti, hkrati smo tudi igralci z njim delili močno željo, da to tekmo zmagamo in se na premor odpravimo s tremi točkami. Zelo smo veseli, da smo bili rezultatsko uspešni, čeprav naloga ni bila enostavna. Zmaga nam daje boljši občutek, navsezadnje lahko rečemo, da imamo v spomladanskem delu dobro izhodišče za napad na želeno tretje mesto in uvrstitev v Evropo,“ je po tekmi dejal hrvaški branilec, ki je včeraj načel mrežo Krčanov.

Slednji so se odlično branili vse do zadnje 72. minute, ko je z nekdanji član mlade hrvaške reprezentance po podaji Ibričića z glavo matiral vratarja gostov. Skupno je bil to zanj že deseti zadetek na 51 nastopih v domžalskem dresu, kar je za branilca izjemen izkupiček. V tej sezoni je bil sicer uspešen šestkrat – štirim ligaškim zadetkom je dodal še dva evropska. “Minilo je točno eno leto od mojega prvega zadetka v rumenem dresu. Lani v tem času sem zadel proti Olimpiji, včeraj sem dosegel jubilejnega desetega. Doseči zadetek je cilj vsakega nogometaša, ne le napadalca. Je pa res, da branilcem to ne uspeva tako pogosto (smeh). Na koncu je najpomembneje, da smo uspeli streti obrambo Krčanov, ki so se prikazali kot kakovosten in zelo zahteven tekmec,“ poudarja Melnjak.

 

Rumeni bojevniki so na devetnajstih tekmah jesenskega dela vknjižili sedem zmag in po šest remijev ter porazov. Z izkupičkom 27 točk so po včerajšnjem obračunu skočili na tretje mesto lestvice, po današnji zadnji tekmi 19. kola Prve lige Telekom pa bodo koledarsko leto končali na četrtem ali petem mestu. “Razlike med nami so minimalne, tako da v tem trenutku pogled na lestvico ni tisti, s katerim bi se preveč obremenjevali. Spomladi bo na voljo še 51 točk, ki bodo odločale o končnem razpletu sezone. Najpomembneje je, da se najprej dobro spočijemo, januarja in februarja pa nato čim bolje pripravimo na nadaljevanje sezone. V lanski sezoni nam je to dobro uspelo, zato sem prepričan, da bomo podobno dobri tudi prihodnje leto,“ dodaja 26-letni branilec, ki se bo v prihodnji dneh posvečal predvsem najbližjim.

Največ časa bom preživel z družino v Varaždinu, obiskal bom tudi svojce v Italiji … Skratka, v krogu družine in prijateljev bom preživel ta decembrski praznični čas. Fizično se bom seveda najprej dobro spočil, a bom hkrati že zelo kmalu začel z izpolnjevanjem individualnega programa dela. Januar bo hitro tu, z njim pa tudi začetek priprav,“ je še pristavil bočni nogometaš, ki se je v preteklosti uspešno že predstavil tudi na osrednjem branilskem, veznem in tudi krilnem položaju.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here