Božično-novoletna prireditev »Otroško srce«

0
1711

Včeraj se je na Osnovni šoli Šmartno v Tuhinju odvijala božično-novoletna prireditev »Otroško srce«, ki ji je prisostvoval tudi podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi skupaj z ravnateljico Osnovne šole Šmartno v Tuhinju mag. Darjo Krašovec.

Otroci so pričarali zimsko pravljico in pripovedovali legendo o božičnem drevesu: »Bilo je nekega hladnega zimskega večera. Otroka sta se igrala, vmes pa pogledovala skozi okno: Kaj pa, če se mami in ati le vrneta še preden zaspiva? Predramilo ju je komaj slišno trkanje na vrata. Spomnila sta se skrbnih besed staršev: Nikomur odpirati. Potrkalo je še enkrat. Rahlo in boječe. Kaj če kdo potrebuje pomoč? Tedaj ju prepriča droben otroški glas. Zebe me. Prosim. Odprla sta in zagledala otroka v strganih oblačilih. Tresel se je od mraza. Brez premišljanja sta ga posedla pred kamin. Večerjo, ki ju je mama pripravila zanju, sta velikodušno delila z njim. Ubogi otrok je od toplote in sitosti začel dremati. Ponudila sta mu svojo posteljo, sama pa legla v eno. Sredi noči ju je prebudila glasba. Pogledala sta skozi okno in videla četo svetlikajočih se otrok.«

.

“>»Z njihovih zlatih harf je odmevala sladka melodija. Naenkrat je pred njima stal otrok, ki sta ga sinoči sprejela, vendar zdaj ogrnjen v srebrnkast plašč. Rekel je: Bil sem premražen, lačen in utrujen. Vidva sta to videla in mi dala vse, kar sem potreboval. Jaz sem božji otrok. Na svet prihajam, da ljudem prinesem veselje in mir. V zahvalo za vajino dobroto vama dajem to drevo. Vsako leto bo na njem zrastel steklen sadež. Ob teh besedah je z jelke, ki je rastla ob oknu, utrgal vejico, jo postavil na tla in izginil. V trenutku se je razbohotilo čudovito drevo in vsako leto za božič  obrodilo darilo za prijazna otroka.«

Otroški in Mladinski pevski zbor Osnovne šole Šmartno v Tuhinju je z glasbo obogatil včerajšnji program, gledališki krožek pa je pripovedoval o sovici Oki. Tudi plesa ni manjkalo, na odru pa so se predstavili učenci iz plesnega krožka in prvošolci iz podaljšanega bivanja ter šolska folklorna skupina.

Podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi je učenkam in učencem šole podal popotnico za življenje, in sicer naj v sebi ohranijo otroško navdušenje, obenem pa vsem zbranim namenil želje, da bi lepo preživeli prihajajoče božično-novoletne praznike. Njegovemu voščilo se je pridružila tudi ravnateljica Osnovne šole Šmartno v Tuhinju mag. Darja Krašovec.

Sledilo je prijetno druženje ob čaju in piškotih.

Fotografije: Osnovna šola Šmartno v Tuhinju
Občina Kamnik

Oglasno sporočilo