Ciklokros sezona se je končala v Novi Gorici

0
1150

Nova Gorica je bila v nedeljo prizorišče šeste in zadnje dirke slovenskega pokala v ciklokrosu, ki je štela tudi za italijansko pokal Triveneto. Trasa je bila zelo razgibana, zaradi dežja en dan pred dirko je bilo tudi veliko blata.

V članski elite kategoriji je bil najboljši Italijan Nadir Colledani. Od Slovencev je bil najboljši član Calcit Bike Teama Mihael Štajnar na 16. mestu, na koncu je postal tudi pokalni prvak.

»Zmage v pokalu nisem pričakoval. Na začetku sem imel na nekaj dirkah malo nesreče, saj mi je dvakrat počila guma. Z dirkami sem nadaljeval in na koncu zbral dovolj točk za zmago. Ta mi veliko pomeni. Trener mi je naročil, naj dirko vzamem za trening in sprostitev, samo je to zelo težko, ker dirka je le dirka. Na vsaki dirki sem dal vse od sebe, kdaj se je ’poklopilo’ in kdaj ne,« je po tekmi razmišljal Štajnar.

Med starejšimi mladinci je do tretjega mesta med Slovenci prišel Matic Kranjec Žagar, ki je seštevek pokala končal na drugem mestu.

Pri deklicah je Hana Kranjec Žagar osvojila drugo mesto, boljša je bila Italijanka Gaia Santin, ob tem si je zagotovila še skupno zmago v slovenskem pokalu.

»Zelo sem vesela, da mi je uspelo. Vse dirke so bile zelo dobro pripravljene in so mi bile všeč. Danes mi je pa še posebej dobro šlo, saj sem imela sedaj mesec dni počitka in sem zelo vesela,« je povedala Hana.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo