Bi se fotografirali s Freddiejem Mercuryjem in Johnom Lennonom?

0
2356

Poslavljanje od minulega leta bo v Kamniku potekalo v znamenju svetovnih rock in pop legend: The Beatles, ABBA, AC/DC in Queen. Na glavnem trgu bodo namreč 29. in 30. decembra nastopile štiri tako imenovane tribute to glasbene skupine: X-Ray – AC/DC Tribute, ABBA Real Tribute Band, Help! A Beatles Tribute in Queen Real Tribute Band. Od leta 2018 pa se bomo poslovili ob zvokih skupine Joker. Silvestrovanje na prostem se bo pričelo ob 22. uri.

Tribute to skupine do potankosti skušajo uprizoriti nastop glasbenika ali skupine. Oblečeni so kot njihovi idoli in imitirajo ne samo način petja, ampak tudi njihov nastop. Zato lahko rečemo, da bomo letos v Kamniku videli Freddieja Mercuryja, Johna Lennona, Angusa Younga ter Agnetho, Bjorna, Bennyja in Anni-Frido. Koncertno dogajanje se bo začelo ob 19. uri, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik pa bo omogočil tudi fotografiranje z nastopajočimi.

AC/DC in Queen

Koncertno dogajanje se bo pričelo v soboto, 29. decembra, ob 19. uri, ko bodo najprej na oder stopili X-Ray – AC/DC Tribute, za njimi pa še Queen Real Tribute Band. Zasedba Queen Real Tribute Band bo za fotografiranje na voljo od 20.15 do 20.45, zasedba X-Ray – AC/DC Tribute pa od 20.45 do 21.15. Fotografiranje bo možno pred posebnim prazničnim ozadjem.

Rock zasedba X-Ray prihaja iz Škofje Loke in že od sredine 90tih preigrava skladbe AC/DC. So ena prvih takšnih skupin v Sloveniji in imajo za seboj veliko odzivnih nastopov s klasiki kot so You Shook me all night long, Highway to hell, Back in black, Hells bells, Whole lotta Rosie, Thunderstruck. Skladbe bodo obiskovalce ponesle v pravo rock’n roll dogajanje.

Skupina Queen Real Tribute je nastopala že na številnih koncertih po Evropi in tudi v Brazliji, kjer so imeli že 4 turneje in preko 100 koncertov. Med drugim so gostovali tudi v Franciji, Švici, Romuniji, Avstriji, na Portugalskem, Češkem in tudi na uradnih mednarodnih Queen konvencijah. Edinstvena izkušnja po ogledu uspešnice Bohemian Rhapsody.

ABBA in The Beatles

Ljubitelji skupin ABBA in The Beatles pa bodo prišli na svoj račun 30. decembra, ko bo ob 19. uri najprej na oder stopila zasedba ABBA Real Tribute Band, za njimi pa Help! A Beatles Tribute. Zasedba Help! A Beatles Tribute bo za fotografiranje na voljo od 20.15 do 20.45, zasedba ABBA Real Tribute Band pa od 20.45 do 21.15. Fotografiranje bo možno pred posebnim prazničnim ozadjem.

Skupino ABBA Real Tribute Band sestavljajo izkušeni šolani glasbeniki, ki skušajo z originalnim nastopom, glasbeno izvedbo, kostumi in koreografijo v celoti pričarati vzdušje, ki je vladalo na koncertih Abbe. Uspešnice kot so Waterloo, Chiquitita, Dancing Queen, Mamma mia, SOS in mnoge druge izvajajo na originalen način, ne da bi izstopili iz okvirja avtentičnosti.

Zasedba HELP! A Beatles Tribute bo z neoporečnimi, izjemno natančnimi in obenem energičnimi izvedbami skladb skupine The Beatles pri obiskovalcih vzbudila občutek, da so dejansko na koncertu liverpoolske četverice. Koncert vsebuje zaščitne znake skupine The Beatles, vključno s kostumografijo ter glasbenimi inštrumenti. Zasedba HELP! A Beatles Tribute se redno pojavlja na evropskih odrih, gostovali so tudi na festivalu International Beatleweek in pri snemanju celovečerca skupine The Beatles Help.

Silvestrovanje s skupino Joker

Obiskovalci Kamnika se bodo od leta 2018 poslovili s skupino Joker, in sicer na Glavnem trgu od 22. ure dalje. V novo leto pa bo odšteval župan Občine Kamnik Matej Slapar. Skupina Joker je relativno mlada narodnozabavna skupina, ki pa ni povsem brez izkušenj, saj so vsi njihovi člani nabirali izkušnje pri drugih ansamblih. Lani so predstavili svojo prvo avtorsko skladbo in videospot z naslovom Ljubi me.

Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografija: Klemen Brumec

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here