Novoletno srečanje in podelitve nagrad v KIKštarterju

0
2292

V KIKštarterju so se od novega leta poslovili s tradicionalno novoletno zabavo. Ob tej priložnosti so opravili pregled dogajanja v iztekajočem se letu in podelili KIKštarter nagrade podjetjem in posameznikom, ki so v letu 2018 najbolj opozorili nase.

V prostorih KIKštarterja se je v sredo 27. odvila novoletna zabava, katere osrednji dogodek je pregled leta in slovesna podelitev nagrad najboljšim v letu 2018. Slovesno podelitev je vodil Matjaž Jug, predsednik Zadruge KIKštarter, še pred tem, pa je vse prisotne nagovoril novoizvoljeni župan Matej Slapar, ki je podal nekaj vzpodbudnih besed za konec še enega uspešnega leta.

Nagrada za NAJ PODPORNIKA je namenjena osebi, podjetju ali organizaciji, ki je največ prispevala k razvoju KIKštarterja. Zaradi številnih podpornikov, ki prispevajo k razvoju Kamniškega podjetniškega inkubatorja inkubatorja sta bili letos podeljeni dve nagradi iz kategorije NAJ PODPORNIK. Prvi prejemnik nagrade je Aleš Juhant, ustanovitelj in lastnik podjetja Metal profil, d. o. o. ter član Podjetniškega kluba Kamnik. Naslov za najboljšega podpornika si je prislužil z aktivnim sodelovanjem pri idejnem razvoju KIKštarterja, kot tudi z direktno organizacijo dela in dogodkov, ki se odvijajo skozi leto v KIKštarterju. Drugo nagrado za najboljšega podpornika je prejel Blaž Jamšek, pravnik in podjetnik ter ustanovitelj in lastnik podjetja za pravno svetovanje JamB, s. p. Opravlja delo pravnega svetovalca za podjetja in zagonska podjetja.

Nagrada za NAJ UDARNIKA leta 2018 pripada stanovalcu KIKštarterja, ki je v letošnjem letu preživel najvišje število ur v pisarni ter delal od jutra do večera in občasno tudi od jutra do jutra. To je prestižna nagrada, ki zahteva znoj, kri in solze. Letos sta nagrado prejela Boris Vuk in Miha Škoflek, ki imata spletno platformo za prodajo raznih izdelkov, in sicer bigbana.si. Mlada podjetnika sta zagnana in marljiva ter sta svoje praznike preživela delovno. Veliko uspeha mladima podjetnikoma tudi v prihodnje.

Po izboru stanovalcev si je zaradi svoje družabne in prijazne narave ter aktivnega sodelovanja v KIKštarter skupnosti, nagrado za NAJ SODELAVNIKA ponovno prislužil Nace Novak. Nace je človek mnogih talentov, zato se njegovi sostanovalci največkrat obrnejo nanj s prošnjo za pomoč ali nasvet in zaradi svoje izjemno prijazne narave, je vedno pripravljen pomagati, kar dokazuje dejstvo, da je dobitnik nagrade že drugo leto zaporedoma. Sicer pa je ustanovitelj spletne platforme DISCOVERALL, ki je namenjena odkrivanju atraktivnih izletniških in potovalnih destinacij ter čudovitih skritih kotičkov.

Kategorija NAJ PITCH je nagrada za podjetnike na začetku poti, ki so svoje podjetniško znanje in ideje razvijali in dopolnjevali na letošnji StartUp šoli podjetništva ali na StartUp izzivu. Nagrado je prejela ekipa BEVO, ki jo sestavljajo Maj Hrovat, Luka Sinček in Žan Kozjan. To so mladi in zagnani študentje, ki so na novembrskem StartUp izzivu navdušili in osvojili prvo nagrado za izdelavo pokrovčka za domačo proizvodnjo probiotičnih kultur v sadnem soku. Nagrada je namenjena za vzpodbudo za nadaljnje delo in razvoj ideje, tako da da bomo v prihajajočem letu zagotovo videli nadaljevanje zgodbe BEVO.

Kategorija NAJ PROJEKT je nagrada za podjetja, ki so bila ustanovljena v letu 2018, že poslujejo, a so na začetku svoje poslovne poti. Prejemnik letošnje nagrade za NAJ PROJEKT je prejelo podjetje BeLife, d. o. o., katere ustanovitelj je zagnani Mirza Ljubijankić. S svojo ekipo proizvaja 1. slovensko kombucho – BeLife Kombucha -, ki je zdrav gaziran napitek izdelan iz 100-odstotno naravnih sestavin in brez umetnih dodatkov. Zgodba prve slovenske kombuče je šele na začetku in bo gotovo še dolga in polna uspeha.

Najbolj prestižna med nagradami je nagrada za NAJ NAPREDEK, saj je za podjetje, ki deluje že nekaj let in nas navdušuje z rastjo in razvojem. Anja Bordon je ustvarjalka naravne kozmetike znamke Gaia Naturelle, za katero je prejela nagrado NAJ NAPREDEK 2018. Anja je na pomladnem STARTUP WEEKENDU, od katerega je minilo že skoraj dve leti, osvojila prvo nagrado za svojo poslovno zamisel. Z zmago je pridobila, poleg denarne nagrade, tudi priložnost predstaviti svojo idejo pred KIKštarter pospeševalnikom, kjer jih je prepričala in pridobila investicijo. Temu je sledilo lansiranje izdelka, ki je na trgu naravne kozmetike in prehranskih dopolnil, vsak dan bolj zaželen – KOLAGEN SHOT. Letos je z izdelkom prišla v oddajo ŠTARTAJ, SLOVENIJA!, kjer je pod okriljem televizijske postaje POP TV, prejela medijsko prepoznavnost in v megamarketih Interspar posebno prodajno polico ter s tem edinstveno priložnost za preboj na trg in pridobivanje pomembnih poznanstev in konkretnih izkušenj. Veliko uspeha tudi v prihajajočih podjetniških podvigih.

Nagrada ALUMNI ČLAN so namenjeni stanovalcem, ki so zapustili KIKštarter zaradi rasti in sedaj uspešno nadaljujejo svojo poslovno zgodbo izven KIKštarterja. Letos je nagrado alumni člana prejel David Gregur oziroma podjetje D4 WEB, d. o. o., ki je bolj znano pod imenom Mistermega.si. Gre za podjetje, ki se ukvarja s spletno prodajo raznovrstnih izdelkov.

Slavnostni podelitvi nagrad je sledilo neformalno druženje, kjer so se vsi skupaj poslovili od leta 2018 in krojili nove ideje za leto 2019.

V kamniškem podjetniškem inkubatorju so ponosni na mnoge podjetniške zgodbe. Tako tiste, ki izvirajo iz samega KIKštarterja, kot tudi tiste, ki so se razvile popolnoma brez pomoči, saj je na koncu za uspeh svojega podjetja vsak zaslužen sam. Vsem podjetnikom obilico uspeha tudi v prihodnje in vsem vse dobro v prihajajočem letu.

Maja Alagić

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here