Srečanje otroških in mladinskih pevskih zborov dekanije Domžale

0
1661

Gostiteljica tokratne revije otroških in mladinskih zborov domžalske dekanije je bila župnija Mengeš in tako so mladi in malce manj mladi napolnili cerkev svetega Mihaela v Mengšu.
Tokrat so nas na malo bolj zabaven način s šalami v nastope posameznih zborov popeljale Eva, Veronika in Katarina in priznati je treba, da jim je šlo več kot po maslu. Tremo pred nastopom so pregnali pevci in pevke otroškega zbora Mavrica iz Doba pod taktirko Tine Grošelj in Miha Zavrla na klaviaturah, tako, da je bilo Ihanskim zvončkom veliko lažje. Že leta zbor vodi sestra Mirjam Ferčak na orgle pa jih je spremljala Maja Lazar. Sončni žarki iz Domžal so pod vodstvom Lili Sever zapeli Hvalnico Materi in ponovno navdušili. Novinci pred oltarjem so bil tokrat pevci otroškega zbora svete Marjete iz Radomelj, a se jim ni nič kaj poznalo. Pod taktirko Patricije Gabrovšek so skupaj z organistko Ano Krušič Kaplja in violinistko Nino Grum odlično odpeli svoj program. Zvončke iz župnije Vir vodi Martin Jereb in sestra Diana Novak, na kitari jih spremljata Boštjan Pohlin in Gašper Lavrič, na cajonu Ožbej Svetlin in organistki Diana Novak in Kaja Grošelj. Najprej sta zapela vsak zase in nato še skupaj otroški in mladinski pevski zbor župnije Brdo pod vodstvom organistke Damijane Bukor ob spremljavi Eme Volf na kitari in flavti, Larise Capuder in Petre Ravnikar na flavti. Moravški Zmaji vedno navdušujejo in tudi tokrat ni bilo nič drugače. Mladinski pevski zbor Zmaji župnije Moravče je, kakor bi dejali mlajši, tudi tokrat raztural. Klara Uršič je poleg pevk pripeljala še cel kup inštrumentalistov in pesem se je dvigala visoko pod nebo. Za to so poleg pevk in zborovodkinje zaslužni tudi Dominik Štefan, organist in vodja benda, Blaž Pirnat klavir, Benjamin Štefan cajon, Rok Štefan bas kitara in Dominik Štefan kitara.
Preden so z dvema skupnima pesmima zaključili srečanje, je zbrane ob odsotnosti zaradi bolezni, nagovoril dekan dr. Andrej Marko Poznič, ki je zbranim pevkam in pevcem dejal, da brez vaje ni nič, da pa talenti nekaj veljajo in da jih je treba z vajo oplemenititi. Veseli ga, da vsi z veseljem prepevajo v slavo Božjo in naj to počno čim dlje. Potem, ko je številčni zbor pod taktirko Tine Grošelj in ob spremljavi sestre Diane Novak odpel dve skupni pesmi, so se napotili v župnijski dom na zasluženo okrepčilo in prijetno druženje.

djd

Oglasno sporočilo