Predstavitev Kamnika na osrednjem turističnem sejmu v Ljubljani

0
1223

V seriji predstavitev Kamnika kot turistične destinacije po različnih turističnih sejmih po Evropi, je Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik svojo turistično destinacijo predstavil tudi na osrednjem turističnem sejmu v Sloveniji Natour Alpe-Adria. Ta poteka od srede, 30. januarja, do sobote, 2. februarja, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. V njegovem ospredju pa je zeleni, aktivni turizem.

Obiskovalci sejma so najpogosteje prepoznali Veliko planino in Arboretum Volčji Potok, največ zanimanja pokazali za Kamnik kot pohodniško destinacijo. Informatorji so na tem sejmu prvič delili tudi nov zemljevid pohodniških poti v dolini Kamniške Bistrice, ki so ga obiskovalci pohvalili in sprejeli z navdušenjem. Hkrati je bila to tudi priložnost, ko so obiskovalci sejma na enem mestu lahko spoznali vso raznoliko turistično ponudbo Kamnika.
Na predstavitvi Kamnika so se sicer pogosto ustavljali posamezniki, ki jih zanima turistična ponudba kraja, kot tudi predstavniki turističnih agencij in šolarji. Skupina šolarjev, ki pripravlja projekt o kulturni dediščini v turističnih krajih, so se posebej zanimali za preplet med turistično ponudbo srednjeveškega Kamnika in tradicionalnim festivalom Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine kot primerom kulturne dediščine.

Sejemsko dogajanje sta si danes ogledala tudi direktor Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger in vodja sektorja turizem na Zavodu Nina Irt. »Promocija na sejmih je zelo pomembna za Kamnik kot privlačno turistično destinacijo,« je po obisku sejma dejal dr. Tomaž Simetinger in nadaljeval: »Tovrstni sejmi so namreč odlična priložnost za navezovanje stikov s turističnimi agencijami in sorodnimi organizacijami ter za proučevanjem turistične ponudbe drugih destinacij. Statistika kaže, da smo lani zabeležili skoraj 36.000 turistov, ki so opravili 100.000 nočitev, kar je ponovno rekord, opažamo pa trend porasta tujih gostov na račun domačih. Ravno zato smo se letos odločili, da obogatimo promocijo tudi na domačem trgu. In iz tega vidika je udeležba na tem največjem sejmu iz področja turizma v Sloveniji za nas izjemnega pomena.«
Sejem je odprt še v soboto, 2. februarja, od 10. do 19. ure, ko bo Kamnik v okviru Turistične zveze Slovenije predstavljalo Turistično društvo Tuhinjska dolina. Prvi dan so Kamnik predstavljale tudi dijakinje 4.e Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik. Te so v okviru 16. mednarodnega festivala Več znanja za več turizma ustvarile igro spomin s kamniškimi znamenitostmi ter promocijski video z naslovom Sprehod po spominih.
Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik bo letos do sredine marca Kamnik kot turistično destinacijo predstavil na skupno šestih turističnih sejmih oziroma borzah. Med njimi tudi na ITB Berlin, ki je eden največjih turističnih dogodkov na svetu. Zavod za turizem, šport in kulturo odločitev, na katerih turističnih dogodkih bo predstavitev potekala, sprejme v sodelovanju s turističnimi ponudniki v Kamniku.

Samo Trtnik

Oglasno sporočilo