Kronika Policijske postaje Kamnik za obdobje od 28. 1. do 2. 2. 2019

0
1721

28.01.2019
TATVINA POTNEGA LISTA
Obravnavali smo tatvino iz stanovanjske hiše v Vrhpoljah. Neznani storilec je izkoristil nepazljivost lastnice in vstopil v odklenjeno hišo iz katere je odtujil potni list. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZLORABA BANČNE KARTICE
Na policijsko postajo se je zglasil občan in prijavil zlorabo bančne kartice, in sicer je neznani storilec preko medmrežja pridobil podatke o plačilni kartici, nato pa je preko spleta na račun Španskega podjetja nakazal določen znesek in ga oškodoval. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

29.01.2019
HIŠNA PREISKAVA
Policisti policijske postaje Kamnik smo pri občanu zaznali kaznivo dejanje preprodaje prepovedanih drog ter od Okrajnega sodišča v Kamniku pridobili odredbo za hišno preiskavo, ki smo jo izvedli pri tej osebi, ki živi na območju policijske postaje Kamnik. V sami preiskavi smo zasegli okoli 0,5 kg prepovedane droge konoplja rastlina. Po zbranih obvestilih bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

30.01.2019
ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policisti so imeli v Kamniku v postopku osebo, ki so ji na podlagi 123.čl.ZP-1 in proti Potrdilu o zasegu predmetov zasegli cigaretni ogorek z neznano zeleno-rjavo posušeno snovjo rastlinskega izvora. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

31.01.2019
PADLA NA POLEDENELEM PARKIRIŠČU PRI HOFERJU
Policisti smo pri trgovini Hofer obravnavali dogodek in sicer je občanka pri izvozu iz parkirišča zaradi poledenelosti na ledeni ploskvi padla in se telesno poškodovala in je bila z reševalnim vozilom ZD Kamnik odpeljana na urgenco. Sledi uradni zaznamek.

POŽAR NA HIŠI RAVNE PRI ŠMARTNEM
V naselju Ravne pri Šmartnem smo obravnavali požar. Ugotovljeno, da je do požara prišlo zaradi pregretja in poškodovanja električnega vezja na bojlerju, ki se je nato vnelo in razširilo na streho stanovanjske hiše. V intervenciji je sodelovalo 81 gasilcev z dvanajstimi vozili. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

01.02.2019
INTERVENCIJA V LOKALU
Obveščeni smo bili, da v lokalu razgraja gostja in sicer je kršiteljica v lokalu prosila zaposleno, da ji posodi mobilni telefon, kar pa ni storila, nakar je zaposleno žalila, odrinila in jo pljunila. Kršiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
Policista sta imela na območju Kamnika v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.94 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

02.02.2019
PROMETNA NESREČA V PARKIRNI HIŠI QLANDIJE
Na parkirišču Qlandije je bila obravnavana prometna nesreča do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

TATVINA V TRGOVINI
V trgovini Spar v Qlandiji je neznani storilec izvršil tatvino artiklov v skupni vrednosti 33.16 evra. Policisti so v trgovini zasegli posnetke varnostnih kamer. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo