Kamničan Teo Herbstritt je državni prvak v smučarskih skokih

0
1588

Teodor Igor Herbstritt je državni prvak v smučarskih skokih dečkov do 14 let. Prireditelj tekmovanja, Smučarska zveza Slovenije, je v sodelovanju z organizatorjem SSK Logatcem v Planici izvedla tekmovanje, ki je bilo v nedeljo 17. februarja 2019. Tekma je potekala na skakalnici HS 61, K 55. Zmagovalec, Teo Herbstritt, ki zastopa barve Sam Ihana je skočil 62,5 m in 62 m in v povprečju za slog prejel 18,5 točke, kar je bilo dovolj za zmago s prednostjo 6,2 točke. Drugo mesto je s skokoma 61,5 m in 62 m dosegel Heberle Nik iz SSD Stol, tretji pa je bil Razpotnik Anej, s skokoma po 61,5 m iz SSK Zagorja. O množičnosti in dobri sistemski ureditvi smučarskih skokov pri nas priča podatek, da je na tekmi nastopilo kar 52 tekmovalcev iz 16 klubov.

Osvojiti naslov državnega prvaka ni preprosto. Teo se s skoki ukvarja od drugega razreda, ko je imel 8 let. Najprej je nastopal za SSK Mengeš. Danes obiskuje osmi razred OŠ Šmartno, živi pa na Lazah v Tuhinju. Treninge obiskuje dnevno in to z velikim veseljem in zanosom. Do sedaj je njegova najdaljša znamka 90 m, ki pa jo bo kmalu premaknil. Ne ustraši se novih izzivov, velikih skakalnic, napornih treningov in odrekanj. Je vztrajen, želi si uspehov in že danes ima za cilj Olimpijske igre. Tako je tudi prav.

Naslova državnega prvaka je zelo vesel, saj je bil že velikokrat v ospredju, nikoli pa čisto na vrhu, zato je takoj po tekmi dejal – končno. Večkrat je bil že na stopničkah v pokalu Cocta, kjer je letos skupno tretji. Nastopil je že tudi na tekmah v tujini, nazadnje v Nemčiji in Švici.

Teo se zaveda, da je uspeh odvisen tudi od drugih. Zato se zahvaljuje vodstvu OŠ Šmartno in učiteljem, ki razumejo njegovo športno udejstvovanje. Posebej je hvaležen staršem, ki ga dnevno vozijo na treninge in tekme ter Smučarsko skakalnemu klubu Sam Ihan, predvsem pa trenerju Davidu Krapežu, ki ga je vodil do trenutno največjega uspeha.
Iskrene čestitke.

Vir: Občina Kamnik
Besedilo in fotografije: Jože Arko

Trener David Krape in Teo

Oglasno sporočilo