Plavalci Eva, Jernej in Živa prejeli občinsko priznanje za najboljše športne dosežke v letu 2018

0
2210

Občina Kamnik in Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik sta na slavnostni podelitvi priznanj za športne dosežke v letu 2018 in priznanj za delo v športu Občine Kamnik, ki je potekalo 19. 2. 2019, nagradila najboljše športnike v minulem letu.

Koliko truda, garanja, odpovedovanja in samodiscipline, koliko odplavanih kilometrov je potrebno, da se okoli vratu na državnem prvenstvu zasveti zlata, srebrna ali bronasta medalja. Pa vendar to odličje toliko pomeni. Je potrditev, da trud športnika ni bil zaman in je motivacija, da vztraja še naprej in premaguje samega sebe.

Zato smo v Plavalnem klubu Kamnik še toliko bolj ponosni, da so bili na prireditvi med nagrajenci za najboljše športne dosežke v letu 2018 zasluženo tudi trije naši plavalci:

V kategoriji deklice do 15 let je priznanje prejela Eva Bende, ki je na letnem državnem prvenstvu za kadetinje osvojila naslov državne prvakinje, v disciplini 200 m hrbtno in 2. mesto 100 m hrbtno.

V kategoriji kadetov do 17 let je priznanje prejel Jernej Prebil, ki je na zimskem državnem prvenstvu za kadete osvojil tri naslove državnega prvaka v disciplinah; 100 in 200 m prosto ter 100 m mešano, 2. mesto 50 m prosto ter 3. mesto 50 m prsno in 400 m prosto. Na letnem državnem prvenstvu je osvojil naslova državnega prvaka na 100 in 200 m prosto ter 3. mesto 400 m prosto.

V kategoriji mladinke do 19 let je priznanje prejela Živa Dobrovoljc, ki je na letnem državnem prvenstvu med članicami osvojila 2. mesto v disciplini 200 m delfin in 3. mesto na 50 m prsno.

Eva, Jernej in Živa so s svojimi plavalnimi dosežki ponos našega kluba, hkrati pa so svojim pozitivnim pristopom, prijaznostjo in vztrajnostjo vzgled svojim klubskim prijateljem. Ob prejemu tega prestižnega priznanja jim iskreno čestitamo in jim želimo še veliko uspehov na njihovi plavalni in osebni poti!

Za PKK: Helena Končar
Fotografije: Arhiv PKK in Klemen Brumec/Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here