V Kamniku je na odbojkarskih igriščih Pod skalco potekal že tradicionalni odbojkarski tabor na mivki

0
1173

Med 29. junijem in 10. julijem je na odbojkarskih igriščih Pod skalco v organizaciji OK Kamnik potekal že tradicionalni odbojkarski tabor na mivki, ki se ga je letos v dveh terminih udeležilo skupaj 74 otrok. V sklopu tabora so bile aktivnosti usmerjene v razvoj veščin odbojke na mivki, vsak dan pa so se otroci imeli možnost naužiti poletnih radosti na sosednjem bazenu.

Ne glede na trenutne zdravstvene razmere se zanimanje za ta tradicionalno odlično obiskan tabor ni zmanjšalo. V prvem terminu je šolske počitnice na kamniški mivki začelo 36 mladih odbojkarjev, teden dni kasneje še dva več, v obeh terminih pa je bilo letos veliko otrok iz širše okolice Kamnika. Vendarle je bil tabor letos vsaj nekoliko drugačen kot pretekla leta, saj se je uvodna dobrodošlica razvila v dogovor, kako bodo vsi udeleženci skrbeli za svoje zdravje, s tem pa tudi za zdravje preostalih sodelujočih.

Že od samega začetka je ideja tabora otrokom ponuditi možnost kakovostnega preživljanja počitniških dni, ob tem pa vzpodbujati gibanje, športen način življenja in predajati odbojkarsko znanje. Tudi letošnji dnevi na mivki so bili posvečeni osvajanju odbojkarskih spretnosti, ob tem pa so trenerji Katarina, Tanja, Kristjan, Aja in Miha otroke učili sodelovanja, zdrave tekmovalnosti, pripadnosti ekipi, komunikacije s soigralci, vztrajnosti in odgovornosti. Kljub temu, da so bile odbojkarske aktivnosti Pod skalco počitniško sproščene, je šlo za deloven tabor, na katerem so se otroci vsak dan dobro oznojili in utrdili tehniko odbojke na mivki. Vmesne prekinitve v senci so izrabili za druženje ob družabnih igrah, vsi pa so še posebej razveselili prihoda trenerja Dančija s kuhalnico in skoka v sosednji bazen.

Tabor se je po stari navadi zaključil s tekmovalnim dnem, ko so otroci v igri imeli možnost prikazati vse svoje odbojkarske spretnosti. »Petka na taboru se vsi najbolj veselimo, saj otroci komaj čakajo na tiste prave tekme. Trenerji pa smo najbolj zadovoljni, ko vidimo napredek v njihovi igri, njihovo vztrajnost  v igri in boj do zadnje točke. Obe letošnjimi skupini otrok sta bili res čudoviti, odlično smo se ujeli in mislim, da tabor zapuščamo z lepimi spomini in precej novega znanja,« je po dvotedenskih športnih dogodivščinah ob Nevljici povedala Katarina Vraber, trenerka OK Kamnik in organizacijski vodja letošnjega tabora.

Kaj pa se je najbolj vtisnilo v spomin mladim odbojkarjem? »Treningi in to, da smo za vsako storjeno napako morali nekaj narediti. Bilo je zelo zanimivo,« je vtise strnil štirinajstletni Jakob iz Kopra, ki je bil na taboru prvič, zagotovo pa ne zadnjič, saj je tu dobil tudi veliko novih prijateljev. »Bilo je bolj zabavno, kot sem pričakoval, saj si nisem mislil, da bo letos tu toliko otrok, pa so prišli vsi moji prijatelji. Najbolj si bom zapomnil, ko sva z Jakobom premagala Blaža in Tomaža,« je bil svoje zmage vesel Tristan, ki je treniral v skupini najstarejših otrok. Devetletna Leja se je tokrat prvič preizkusila v odbojki, a najbolj je bila vesela, ko je bil čas za kopanje. »Ker je na mivki zelo vroče, sem komaj čakala na bazen. Odbojka pa mi je postala všeč in mogoče jo bom jeseni začela trenirati.« Nika nam je zaupala, da so bili vse dni zelo pridni in »smo si velikokrat umivali in razkuževali roke,« tako da so tabor vsi zaključili zdravi. »Odbojka je zakon,« je prepričan Žan, njegov novi prijatelj Jakob pa je še dodal, da je bilo dobro preživeti nekaj dni v družbi prijateljev, po tem, ko smo bili toliko časa doma. »Dobro se je bilo razgibati in biti spet s prijatelji.«

POLETNE AKTIVNOSTI NA MIVKI POD SKALCO SE BODO NADALJEVALE

Aktivnosti na mivki sredi mesta se s še enim uspešno zaključenim taborom niso končale. Letošnja novost na igriščih Pod skalco so organizirani treningi odbojke na mivki za vse že vadeče otroke med 11. in 16. letom starosti. Treningi bodo potekali ves julij in avgust, za trenersko piščalko pa bo trenerka Tanja Božinović s pomočniki. Več podrobnosti o treningih si lahko preberete na spletni strani Calcit Volley.

 

OK Kamnik pa načrtuje tudi aktivnosti ob koncu šolskih počitnic. Če bodo zdravstvene razmere ostale stabilne, se bodo namreč podali na otok Krk, kjer bo potekal prav tako dobro poznan Calcitov morski odbojkarski tabor. Neobvezujoče prijave na tabor so že odprte, več informacij pa prav tako poiščite na spletni strani Calcit Volley.

Odbojkarski klub Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here