Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 18. 2. do 24. 2. 2019

0
2185
Foto: STA

18. 2. 2019
POŽAR V TOVARNI KOLIČEVO
Policisti PP Domžale so bili obveščeni, da je prišlo do požara papirja v skladišču tovarne na Količevem. Ugotovljeno je bilo z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja, da je neznani storilec na odprtem prostoru skladišča podjetja na neugotovljen način zanetil požar na balah papirja za predelavo. Požar na balah so nato pogasili gasilci CZR Domžale, PGD Vir, PGD Radomlje (skupaj 16 gasilcev s 4 vozili) in preprečili nadaljnje širjenje požara. Materialna škoda znaša približno 6.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 2. 2019
POSKUS VLOMA V AVTOMOBIL NA VIRU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v avtomobil na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod poskušal odpreti sovoznikova vrata, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z dejanjem je neznani storilec lastniku povzročil za okoli 1.000 Eurov materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19.2.2019
POŽAR V STANOVANJSKI HIŠI NA VIRU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o požaru v stanovanjski hiši na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je zagorelo v kurilnici in sicer zaradi napake pri delovanju peči na drva. Požar so pogasili gasilci. Nastala materialna škoda znaša okoli 5.000 Eurov. O požaru bo napisano Poročilo na ODT.

20.2.2019
ZASEŽEN PONAREJEN BANKOVEC
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o odkritju spornega bankovca za 50 eur. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec v studiu v Domžalah opravljene storitve plačal s 50 eur bankovcem, za katerega so kasneje posumili, da bi bil lahko ponarejen, saj so se varnostni elementi razlikovali od pristnega. Policisti so sporni bankovec zasegli in ga bodo poslali v analizo. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 2. 2019
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V DRAGOMLJU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami, ki se je zgodila v Dragomlju. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje enega izmed voznikov osebnega vozila. Udeleženka z drugim osebnim vozilom je se je v prometni nesreči telesno poškodovala, zaradi česar je naknadno iskala zdravniško pomoč. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj prometne nesreče vozil osebno vozilo pod vplivom alkohola nad dovoljeno koncentracijo. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

21. 2. 2019
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v naselju Domžale. Ugotovljeno je bilo, da je voznica zaradi nepravilnega premika z vozilom zapeljala vzvratno in trčila v vozilo, ki je stalo za njo, zaradi česar so ji policisti na kraju izdali plačilni nalog.

22. 2. 2019
ZGORELO VOZILO V KRTINI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni da je v Krtini na parkirišču zagorelo vozilo. Požar pa so pogasili gasilci CZR Domžale, ugotovljeno je bilo da je na vozilu prišlo do stika električne napeljave, zaradi česar je prednji del vozila zagorel v celoti . Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 10.000 EUR. O požaru bo napisano Poročilo na ODT.

22.02.2019
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V KAMNIKU
Policisti PP Domžale so imeli v Kamniku v postopku voznika osebnega vozila, kateri je vozil vozilo v času veljavnega ukrepa, prav tako je bil pozitiven na test za prepoznavo drog. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

23. 2. 2019
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so v Domžalah imeli v postopku voznika, kateri je vozil vozilo pod vplivom alkohola nad dovoljeno koncentracijo (0,80 mg/l). Kršitelju so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

23. 2. 2019
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V ZABORŠTU
Policisti PP Domžale so v Zaborštu imeli v postopku voznika, kateri je vozil vozilo pod vplivom alkohola nad dovoljeno koncentracijo (0,68 mg/l). Kršitelju so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

23.02.2019
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V VOLČJEM POTOKU
Policisti PP Domžale so v Volčjem potoku imeli v postopku voznika, kateri je vozil vozilo pod vplivom alkohola nad dovoljeno koncentracijo (0,65 mg/l). Kršitelju so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče

23. 2. 2019
TATVINA ŽENSKE TORBICE V TRGOVINI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini ženske torbice v eni izmed trgovin na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vstopil v trgovino in iz police izvršil tatvino ženske torbice. Z opisanim dejanjem je neznani storilec podjetje oškodoval za 139,99 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24.02.2019
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

24.02.2019
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

24. 2. 2019
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami, ki se je zgodila v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo izsiljevanja prednosti v križišču enega izmed voznikov osebnega vozila. Sopotnica v osebnem vozilu se je v prometni nesreči telesno poškodovala, zaradi česar je bila z reševalnim vozilom Zdravstvenega doma Domžale odpeljana v klinični center Ljubljana, prav tako se je v prometni nesreči poškodoval eden izmed voznikov, kateri je naknadno sam iskal zdravniško pomoč. Policisti so kršiteljici izdali plačilni nalog.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo