Kronika Policijske postaje Kamnik za obdobje od 18. 2. do 24. 2. 2019

0
2632

18.02.2019
PROMETNA NESREČA
V Soteski je bila obravnavana prometna nesreča, do katere je prišlo zaradi napačnega parkiranja tovornega vozila in nepravilne vožnje mimo voznika osebnega vozila. Obema udeležencema je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V GODIČU
Policisti so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Godiču. Neznani storilec je poskušal vlomiti skozi pritlično okno, vendar je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

19.02.2019
PES NAPADEL DRUGEGA PSA
V Godiču je občanka sprehajala svojega psa, ko je do njiju pritekel pes, ki ni bil ustrezno fizično varovan (ni bil na povodcu) in napadel ter ugriznil njenega psa. Po zbranih obvestilih bo lastnici psa izdan plačilni nalog za kršitev zakona o zaščiti živali.

TATVINA V TRGOVINI MULLER
Zaposleni v trgovini Muller so ugotovili tatvino izdelkov v skupni vrednosti 221,94 eur. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

20.02.2019
ALKOHOLIZIRAN VOZNIK IN ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policista sta opravljala kontrolo prometa na Kamniški obvoznici, ko se je mimo pripeljal voznik, ki je zapeljal v rdečo luč. Policista sta zapeljala za njim in ga pričela zaustavljati z zvočnimi in svetlobnimi znaki, vendar voznik le tega ni upošteval. Kršitelj je nato na Duplici zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in trčil v drevo. Voznik je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.63 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Na kraju je bil na podlagi 123.čl.ZP-1 in proti Potrdilu o zasegu predmetov opravljen zaseg dveh pvc vrečk z neznano snovjo zeleno-rjave barve rastlinskega izvora. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu, za vožnjo pod vplivom alkohola sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku, za posedovanje morebitne prepovedane droge pa po analizi sledi hitri postopek.

21.02.2019
NEREČA PRI DELU
V gozdu pod Svetim Primožem je občan opravljal sečnjo drv v lastnem gozdu. Med sekanjem drevesa mu je veja udarila po motorni žagi, zaradi česar se je porezal po desnem stegnu in se lahko telesno poškodoval. S kraja odpeljan z reševalnim vozilom ZD Kamnik.

ZLORABA BANČNE KARTICE
Na policijsko postajo se je zglasil občan in prijavil zlorabo bančne kartice in sicer je neznani storilec preko medmrežja pridobil podatke o plačilni kartici, nato pa je preko spleta opravil več nakupov in ga oškodoval. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

22.02.2019
TATVINA LESA
Policisti so v naselju Veliki Hrib obravnavali tatvino drv, in sicer je znani storilec posekal okoli 20 dreves, katera je spravil na svojo parcelo in pripravil drva in lastnika oškodoval za okoli 500 eur. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

23.02.2019
ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
Na območju Kamnika so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.73 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

24.02.2019
PADLA S KOLESOM NA CESTI STARI GRAD – KAMNIK
Na Starem gradu je bila obravnavana prometna nesreča, do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti in zaviranja kolesarke, katera je izgubila oblast nad kolesom ter pri tem padla po vozišču in se telesno poškodovala. Sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here