Intervju: Senijad Ibričić

0
1313

Kapetan Senijad Ibričić je ob koncu jesenskega dela prvenstva podpisal novo dolgoročno sodelovanje! 34-letni nogometaš sredine igrišča bo barve rumene družine branil najmanj do leta 2024, saj je obstoječo pogodbo, ki bi se iztekla ob koncu aktualne sezone, podaljšal za pet let!

Ibričić prihaja iz Sanskega Mosta iz Bosne in Hercegovine, tekom svoje bogate nogometne kariere pa je nastopal v Rusiji, Turčiji, Makedoniji in Iranu. Vrh njegove športne poti je pred petimi leti predstavljala uvrstitev na SP 2014 v Braziliji, zanimivo pa je bilo tudi pri moskovski Lokomotivi, saj si je tedaj slačilnico delil z Brankom Ilićem. Dres članske izbrane vrste je nosil kar deset let, v Domžalah pa je v dosedanjih nepopolnih treh sezonah zabeležil natanko 99 nastopov, na katerih je dosegel 33 zadetktov.

Pred odhodom na zimski premor si podpisal novo dolgoročno sodelovanje. Kakšni so občutki?
“Podaljšanja sodelovanja sem izredno vesel. Podpisal sem eno najljubših in najdaljših pogodb v karieri in v zadovoljstvo in čast mi je, da mi klub ponuja takšno priložnost. Dejstvo je, da bom tukaj ostal tudi po koncu igralne kariere, tako da se na zimski odmor zagotovo odpravljam najsrečnejši, ob enem pa je zelo pomembno tudi to, da sem zelo hitro razrešil klubski status.”

V Domžalah nastopaš tretjo sezono zapovrstjo. Kaj te je prepričalo v sklenitev nove petletne pogodbe?
”Tako je. Tukaj sem že tri leta in v Domžalah gre za veliko stvari, ki mi ustrezajo. Doživel sem že ogromno lepega in spoznanje, da klub odlično deluje, tako z mladimi kot z nami, malce starejšimi igralci, je izjemnega pomena. O klubu mislim samo najboljše. Ko je prišla priložnost o podaljšanju sodelovanja smo dogovor podpisali brez oklevanja.”

V sezono nismo vstopili po pričakovanjih, vendar v zadnjem obdobju zgledamo vse bolje. Kako sam vidiš trenuten položaj?
“Vstop v sezono je bil najslabši odkar sem tukaj. Zavedam se, da so naši cilji višji, lovimo namreč evropska mesta, vendar v zadnjem trenutku smo se z lepim nizom zmag uspeli malce približati vrhu lestvice. V spomladanskem delu sezone nas čaka veliko število tekem, sami pa moramo vselej verjeti vase. Cilj ostaja nespremenjen. Želimo si uvrstitve v evropska tekmovanja in za to se bomo v naslednjih mesecih tudi borili. Glede osebnih ciljev lahko povem, da si želim redno igrati čim bolje, saj bodo ob tem boljši tudi soigralci. V ekipo polagam veliko zaupanja, zato se nadejam uspešne pomladi.”

V moštvu je veliko novih in dobrih igralcev, nov je tudi trenerski štab. Kakšen vpliv so imele številne spremembe pred odhodom na premor?
“Vsaka sprememba zahteva svoj čas in potrpljenje. Moštvo je okrepilo zares veliko novih igralcev, prišel je tudi novi trener in to ni enostavno. V zadnjih tekmah smo lahko sicer že videli, da se skupaj s soigralci vse bolje privajamo na zahteve glavnega trenerja in njegovih pomočnikov. Dobra stran premora je ta, da bomo imeli po počitku pred seboj veliko časa za pripravo. Tako bomo imeli vsi igralci več kot dovolj priložnosti za uigravanje.”

Ob prihodu v Slovenijo si najprej eno sezono nastopal za Koper, nato si prišel v Domžale, kjer imaš poseben status. Kako gledaš na tukajšnje življenje?
“Odločitev je sprejeta. Z življenjem in delom v Sloveniji bom nadaljeval tudi po koncu igralske kariere. Tukaj sem štiri leta in o vsem skupaj imam zares lepo mnenje. V Domžalah se odlično počuti tudi družina. To je seveda bil tudi pomemben faktor pri podpisu pogodbe, kjer pri podpisu le te, kot sem že dejal, nisem veliko okleval. Gre namreč za zelo urejeno okolje, tako s športnega, kot tudi osebnega vidika, zato se novega obdobja v Sloveniji iskreno veselim.”

Besedilo in foto: Nejc Berce

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here