Mepz Mavrica – koncert ob 35 letnici delovanja z naslovom Šopek najlepših. 

0
2580

V petek, 8.6.2018,  je MePZ Mavrica pripravil koncert ob 35 letnici delovanja z naslovom Šopek najlepših.  Zbor vodi zborovodja Primož Leskovec.

Kakor je zbor »mavričen«, tako je bil tudi koncert mavrično obarvan.
Zbor je predstavil izbor najlepših pesmi, ki so jih peli tekom 35 let,  od nabožnih in  narodnih, do modernih  zimzelenih. Povezali so jih v ŠOPEK NAJLEPŠIH. Naj omenimo smo nekaj naslovov pesmi, ki smo jih slišali na koncertu: Ave verum corupus, Bogoroditse djevo, Narodni motiv, Nocoj pa oh nocoj, Planinska, Na Vipavskem, Nikdar ne bom pozabil, Lepo moje ravno polje, Dajte dajte, Vse kar čisto lepo je, May it be, Can’t help falling in love, Moje orglice, Letalo vlak…
Profesorica Martina Golob Bohte je popestrila koncert s  klavirsko spremljavo zimzelenih melodij.
Zvesti poslušalci so napolnili dvorano na Lazah v Tuhinju.
Koncert je povezovala Maja Hribovšek.

Kako se je začelo?
Spomladi 1983   se  rodila zamisel o pevskem zboru v Tuhinjski dolini. Kmalu je zbor dobil ime Mavrica.
Nekaj časa je zbor deloval kot moška zasedba,  kasneje pa so k zboru povabili ženske in tako ustanovili Mešani pevski zbor Mavrica.
Zbor je  nastopal v Sloveniji pa tudi izven naših meja.
V zadnjih petih letih je zbor pripravil samostojni božični koncert in koncert Marijinih pesmi. V lanskem letu je izvedel  dva sakralna koncerta tj. koncert ob 90-letnici posvetitve duhovnika in pesnika Gregorja Mali ter koncert ob 110-letnici smrti patra Angelika Hribarja. Vse koncerte je izvedel v domačem kraju in blišnji okolici. Nekaj pesmi  je predstavil tudi na gostovanju v Rauchenwarthu v Avstriji, ko je bil v lanskem letu na obisku pri pobratenem zboru Village voices.
Na koncertu so nekateri pevci prejeli Galusova priznanja ter značke, ki jim   je podelil  g. Tone Ftičar, vodja kamniške območne izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.
Posebno Častno Gallusovo priznanje za več kot 30 letno aktivno prepevanje pa so prejeli naslednji člani: Jože Korošec, Peter Osolnik in Albin Pirš. V zboru prepevajo od leta 1983. Čestitke!!!

Kaj nas čaka v letošnjem letu in naslednji sezoni?
Najprej se bomo srečali ob dnevu državnosti  na Gori pri Sv. Miklavžu. Sodelovali bomo  tudi ob izidu knjige o Gori pri sv. Miklavžu, ki bo izšla v letošnjem letu.
Še posebej pomembna za nas je priprava prireditve Tuhinjska dolina v pesmi in besedi, ki jo načrtujemo proti koncu letošnjega leta,  ko bomo povabili v goste razne izvajalce iz Tuhinjske doline.

Zapisala: P. Šuštar

Oglasno sporočilo